Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι απώλειες για τον χρυσό λόγω Fed - Στο -0,22% και τα 1.397,45 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζονται οι απώλειες για τον χρυσό λόγω Fed - Στο -0,22% και τα 1.397,45 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, στο αμερικανικό Κογκρέσο
Πτώση καταγράφει σήμερα Τετάρτη (10/7) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει κάτω από τη ζώνη των 1.400 δολ. ανά ουγγιά, εν μέσω προσδοκιών των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων.
Συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,22% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.397,45 δολ. ανά ουγγιά, ενώ προηγουμένως είχε υποχωρήσει ακόμα και στα 1.394,65 δολ. ανά ουγγιά.
Το πολύτιμο μέταλλο έχει βρεθεί υπό πιέσεις μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία δημοσιεύθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, και τα οποία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή.
Πλέον η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, στο αμερικανικό Κογκρέσο αργότερα εντός της ημέρας, εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα τους επόμενους μήνες.
«Καθώς θα μιλάει ο Powell, θα δούμε εάν θα υπάρξουν πληροφορίες για τις μακροπρόθεσμες σκέψεις της Fed, καθώς και για τη μείωση επιτοκίων του Ιουλίου», σχολίασε ο αναλυτής αγορών της TD Ameritrade, J.J. Kinahan, προσθέτοντας ότι «οι αγορές εξακολουθούν να ποντάρουν σε μία μείωση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσεις στη συνεδρίαση αργότερα εντός του μήνα».
Όσον αφορά τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφονται οριακές μεταβολές, και συγκεκριμένα στο -0,02% και τις 97,07 μονάδες.
Στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να συζητήσουν την επανέναρξη των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης