Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει γεωτρήσεις με το Yavuz

Cavusoglu: Δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει γεωτρήσεις με το Yavuz
Νέες προκλήσεις από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, M. Cavusoglu
Σταθερά προκλητική παραμένει η Τουρκία αναφορικά με το θέμα των γεωτρήσεων, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, M. Cavusoglu να τονίζει σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι δικαίωμα της Άγκυρας να πραγματοποιεί γεωτρήσεις με το Yavuz και ότι θα συνεχίσει να το πράττει έως ότου βρεθεί «μία κοινά αποδεκτή λύση με τους Τουρκοκύπριους».
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε πως οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν από το Yavuz όπως ήδη γίνεται με το «Fatih» λαμβάνοντας μάλιστα όλα τα απαραίτητα μέτρα και με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Κατηγόρησε τις χώρες της ΕΕ ότι στηρίζουν την Ελλάδα και την Κύπρο και δεν δίστασε να προειδοποιήσει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις της στην περιοχή μέχρι τη στιγμή που βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση με τους Τουρκοκύπριους να λαμβάνουν το μερίδιο του πλούτου που τους αναλογεί.
«Η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις με το πλοίο Yavuz όπως έκανε πρόσφατα με το πλοίο Fatih και στο παρελθόν με το πλοίο Barbaros.
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι πέραν των χωρών που είναι εγγυητές στην Κύπρο (σ.σ.: Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία), το να εκφράζουν άλλοι άποψη για το θέμα είναι απαράδεκτο», υποστήριξε ο Cavusoglu.
Επανέλαβε ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να στηρίζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων καθώς «είναι καθήκον μας να στηρίζουμε τους Τουρκοκύπριους, ενώ η στάση που διατηρεί η ΕΕ στο τέλος θα στραφεί εναντίον της».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης