Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής (υπ. Υποδομών): Προτεραιότητα να προχωρήσουν γρήγορα νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν δουλειές

Καραμανλής (υπ. Υποδομών): Προτεραιότητα να προχωρήσουν γρήγορα νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν δουλειές
Ο υπουργός Υποδομών συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό
Τη δέσμευση της κυβέρνησης για νέες επενδύσεις επανέλαβε ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό.
«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να προχωρήσουν γρήγορα νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν δουλειές.
Ο τεχνικός κόσμος διψάει για αυτό και η χώρα χρειάζεται τις υποδομές που της λείπουν» τόνισε στις δηλώσεις του και συμπλήρωσε «στον σχεδιασμό που κάνουμε θέλουμε δίπλα μας τους εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου και το ΤΕΕ ως σύμβουλο και συμπαραστάτη.
Θα συναντηθώ το επόμενο διάστημα με όλους τους εκπροσώπους τεχνικών φορέων.
Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα χτίσουμε πάνω σε ό,τι καλό μας παραδόθηκε αλλά θα τρέξουμε, χωρίς καθυστερήσεις, με διαφάνεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τα έργα και τις θεσμικές αλλαγές που χρειάζονται».
Από την πλευρά του, ο κ. Στασινός επεσήμανε «Το ΤΕΕ θα σταθεί αρωγός, όπως κάνει κάθε φορά, σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία που βοηθά να επιλυθούν παθογένειες ετών.
Το ζητούμενο για εμάς είναι να υπάρξει δυναμική και πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας», ενώ συμπλήρωσε ότι «Ο τεχνικός κόσμος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ανάπτυξη της χώρας.
Χρειάζεται όχι μόνο ορθός σχεδιασμός, αλλά και γρήγορες και στοχευμένες κινήσεις. Ο χρόνος είναι χρήμα.
Μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας με συγκεκριμένες αλλαγές και νέα εργαλεία που καταπολεμούν τη γραφειοκρατία και εξασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον».
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ έθεσε το ζήτημα των μεγάλων εκπτώσεων στα τεχνικά έργα και συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης του προβλήματος σε σχέση με την κοινοτική νομοθεσία, τη διαφάνεια και το νόμο περί δημοσίων συμβάσεων.
Στον αντίποδα, ο υπουργός ανέλυσε τα μεγάλα έργα που έχει δεσμευθεί η ΝΔ να προωθήσει ως κυβέρνηση και συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ τρόπους για την επιτάχυνση διαδικασιών ωρίμανσης άλλων έργων που απαιτούνται να προωθηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης