Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αποχωρούν 4 στελέχη από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕ – Αλλαγές στη ΓΣ - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
Αποχωρούν 4 στελέχη από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕ – Αλλαγές στη ΓΣ - Επιβεβαίωση ΒΝ
Αποχωρεί ο Δασμάνογλου από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, αλλά ισχυροποιείται στην τράπεζα
Τέσσερα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο αποχωρούν στο πλαίσιο ευρύτερων ανακατατάξεων που έχει ήδη σχεδιάσει η τράπεζα.
Συγκεκριμένα, αποχωρεί ο Παναγιώτης Δασμάνογλου από εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αλλά διατηρεί όλες τις άλλες αρμοδιότητες που έχει, με επίκεντρο την κανονιστική συμμόρφωση.
Ο Δασμάνογλου, όπως είχε αναφέρει το bankingnews.gr, αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά ισχυροποιείται στο εσωτερικό της Εθνικής Τράπεζας.
Επίσης αποχωρούν ο Χάρης Μάκκας από μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και η Eva Cederbalk, η οποία ήταν μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο.
Επίσης και ο Ιωάννης Ζωγραφάκης αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος ανέλαβε τον Ιούλιο του 2018.
Πέραν αυτών σε επόμενη φάση θα αποχωρήσει και ο Δημήτρης Καποτόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επίτροπής της Εθνικής, καθώς συνταξιοδοτείτε.
Όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews.gr νέος αντιπρόεδρος στην Εθνική Τράπεζα θα αναλάβει ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος υπήρξε υπουργός Οικονομικών και οικονομικός σύμβουλος στη Eurobank.
Δεν αποκλείεται μεταξύ των νέων μελών που θα ενταχθούν στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής να περιλαμβάνεται και ο Βασίλης Καραμούζης, τωρινό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και γιός του Νίκου Καραμούζη, πρώην προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο θα επικυρωθούν στην επικείμενη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί, μάλλον, 31 Ιουλίου 2019.
Επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του BN, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση των τεσσάρων στελεχών.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας

Την αποχώρηση τεσσάρων στελεχών της από το διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Σε συνέχεια της προηγούμενης από 28 Ιουνίου 2019 ανακοίνωσής της, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (η ‘Τράπεζα’) ανακοινώνει ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες στρατηγικές επιδιώξεις όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην επενδυτική κοινότητα κατά την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με επενδυτές την 16η Μαΐου 2019, η Τράπεζα εργάζεται από κοινού με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το ‘ΤΧΣ’) για την εξέταση και περαιτέρω ενδυνάμωση της δομής εταιρικής διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου.
Πλέον των ανωτέρω, η Τράπεζα ενημερώνει επίσης ότι, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, ανακοινώθηκε η παραίτηση τριών μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. – της κας Eva Cederbalk, του κ. Χάρη Μάκκα και του κ. Ιωάννη Ζωγραφάκη.
Περαιτέρω, ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου, όπως ήταν προγραμματισμένο, δεν θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες ως εκτελεστικό μέλος, παραμένοντας Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας και Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου, με τα ίδια καθήκοντα.
Η Τράπεζα ευχαριστεί θερμά τα απερχόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την σημαντική τους προσφορά στις εργασίες της Τράπεζας.
Ως μέρος του συνολικού σχεδίου της Τράπεζας για την περαιτέρω ενδυνάμωση της δομής εταιρικής διακυβέρνησης, η Τράπεζα σκοπεύει να προτείνει νέα μέλη Δ.Σ. στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, τόσο για την αντικατάσταση των μελών που αποχωρούν όσο και για την περαιτέρω προσθήκη μελών στο Δ.Σ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης