Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ETE: Αποχώρηση 4 στελεχών από το διοικητικό συμβούλιο - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
ETE: Αποχώρηση 4 στελεχών από το διοικητικό συμβούλιο - Επιβεβαίωση ΒΝ
Αποχωρούν οι Χ. Μάκκας, Ιωαν. Ζωγραφάκης, Eva Cederbalk και Παν. Δασμάνογλου
Την αποχώρηση τεσσάρων στελεχών της από το διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του bankingnews.gr.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Σε συνέχεια της προηγούμενης από 28 Ιουνίου 2019 ανακοίνωσής της, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (η ‘Τράπεζα’) ανακοινώνει ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες στρατηγικές επιδιώξεις όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην επενδυτική κοινότητα κατά την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με επενδυτές την 16η Μαΐου 2019, η Τράπεζα εργάζεται από κοινού με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το ‘ΤΧΣ’) για την εξέταση και περαιτέρω ενδυνάμωση της δομής εταιρικής διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου.
Πλέον των ανωτέρω, η Τράπεζα ενημερώνει επίσης ότι, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, ανακοινώθηκε η παραίτηση τριών μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. – της κας Eva Cederbalk, του κ. Χάρη Μάκκα και του κ. Ιωάννη Ζωγραφάκη.
Περαιτέρω, ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου, όπως ήταν προγραμματισμένο, δεν θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες ως εκτελεστικό μέλος, παραμένοντας Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας και Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου, με τα ίδια καθήκοντα.
Η Τράπεζα ευχαριστεί θερμά τα απερχόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την σημαντική τους προσφορά στις εργασίες της Τράπεζας.
Ως μέρος του συνολικού σχεδίου της Τράπεζας για την περαιτέρω ενδυνάμωση της δομής εταιρικής διακυβέρνησης, η Τράπεζα σκοπεύει να προτείνει νέα μέλη Δ.Σ. στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, τόσο για την αντικατάσταση των μελών που αποχωρούν όσο και για την περαιτέρω προσθήκη μελών στο Δ.Σ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης