Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας λόγω ΗΠΑ - Στο +0,51% και τις 21.643,42 μονάδες ο Nikkei

tags :
Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας λόγω ΗΠΑ - Στο +0,51% και τις 21.643,42 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,69% στις 28.398 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (11/7) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση από τα κέρδη που σημειώθηκαν στη Wall Street, μετά το μήνυμα του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,51% στις 21.643,42 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν τα κέρδη και για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος έκλεισε στο +0,39% και τις 6.716,10 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kopsi ενισχύθηκε κατά +1,06% στις 2.080,58 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο +0,42% και τις 10.843,42 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,69% στις 28.398 μονάδες, ενώ ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη διαπραγματεύεται στο +0,55% και τις 3.358,68 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με οριακά κέρδη +0,08% στις 2.917,76 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης SZSE Component υποχώρησε κατά -0,22% στις 9.146,20 μονάδες.
Στη Wall Street, ο δείκτης Nasdaq σκαρφάλωσε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ ο δείκτης S&P 500 ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά το όριο των 3.000 μονάδων για πρώτη φορά, δίνοντας ώθηση στις αγορές της Ασίας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο αμερικανικό Κογρέσο, ο κ. Powell δήλωσε ότι η Fed «θα ενεργήσει καταλλήλως ώστε να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση στις επιχειρηματικές επενδύσεις και τις αυξημένες οικονομικές αβεβαιότητες».
«Η διαφαινόμενη πρόοδος στο εμπόριο μετατράπηκε σε περισσότερη αβεβαιότητα και οι επαφές μας από τον επιχειρηματικό και αγροτικό τομέα μετέφεραν έντονες ανησυχίες για τις εξελίξεις στο εμπόριο» υπογράμμισε ο κ. Powell, επισημαίνοντας ότι οι επενδύσεις των επιχειρήσεων «δείχνουν να έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά» τους τελευταίους μήνες.
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο οι αγορές σημείωσαν ράλι εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να προστατέψει την αμερικανική οικονομία από τις εμπορικές εντάσεις και το ασθενές εξωτερικό οικονομικό περιβάλλον.
Αργότερα εντός της ημέρας, ο κ. Powell αναμένεται να μικήσει και ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουασίας, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν επίσης εντός της ημέρας.
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων, μετά τη νέα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,31% στα 67,22 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,36% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,65 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ, τα αποθέματα αμερικανικού αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουλίου 2019 υποχώρησαν κατά 9,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι πτώσης 1,09 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα.
Μάλιστα, η πτώση ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι τα αποθέματα θα μειωθούν κατά 3,08 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα στοιχεία της EIA επιβεβαίωσαν σε μεγάλο βαθμό τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστουτούτου Πετρελαίου, τα οποία έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 8,1 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης