Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συντηρείται το θετικό κλίμα, ποιες μετοχές έχουν ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συντηρείται το θετικό κλίμα, ποιες μετοχές έχουν ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Μετά τη χθεσινή (10/7) ισχυρή αντίδραση η ψυχολογία βελτιώθηκε και φάνηκε πως δεν υπάρχει διάθεση για σημαντική πτώση. Βέβαια το αν θα πάει λίγο πιο κάτω η αγορά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει. Για σήμερα πάντως υπάρχει αισιοδοξία.

Το κλίμα στις ξένες αγορές έλεγαν οι αναλυτές πως είναι καλό και αυτό βοηθάει και την εγχώρια αγορά. Επίσης θεωρούμε πως μία σειρά από κινήσεις της νέας κυβέρνησης λειτουργεί επίσης θετικά και πρέπει να αναλυθούν προκειμένου να γίνει και μία εκτίμηση για το ποιες είναι εκείνες οι εισηγμένες που μπορούν να βοηθηθούν.

Το άνοιγμα είναι ανοδικό σήμερα με το γενικό δείκτη να παραμένει πάνω από τις 860 μονάδες και το τζίρο να κινείται σε μέτρια επίπεδα. Το ενδιαφέρον είναι στην Εθνική, η οποία βγαίνει μετά την Πειραιώς και αυτή στις αγορές. Ενδιαφέρον όμως έχει και η ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Μετά την παραίτηση Παναγιωτάκη, το κρίσιμο είναι πότε θα ανακοινωθεί ο νέος επικεφαλής, πότε θα αναλάβει καθήκοντα και κυρίως πιο είναι το πλάνο της κυβέρνησης. Θεωρούμε πως οι λύσεις είναι περιορισμένες. Κόβεις από παντού.

Η αύξηση των τιμολογίων ίσως είναι μονόδρομος. Τώρα η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθμίσει αυτή την επιβάρυνση στο λογαριασμό με μείωση για παράδειγμα άλλης επιβάρυνσης στον ίδιο λογαριασμό, αν με καταλαβαίνετε τι εννοώ. Πρέπει πάντως να ενισχυθούν οι ταμειακές ροές και να δούμε τι θα γίνει και με τα κόστη.

ΑΔΜΗΕ: Όσο βέβαια ασχολούμαστε με τη σωτηρία της ΔΕΗ, αφήνουμε στην άκρη τη συγκεκριμένη, η οποία από την πρώτη στιγμή που έγινε ο διαχωρισμός φάνηκε ποια είναι ποιοτικότερη και πιο φθηνή. Στους επενδυτές ωστόσο αρέσουν τα turn around stories.

Δηλαδή τους ρωτάς γιατί ασχολείσαι με την τάδε εταιρεία αφού βγάζει ζημιές και σου απαντάει γιατί μπορεί να γυρίσει. Όταν όμως σε ρωτάει πόσα κέρδη βγάζει η άλλη εταιρεία και του λες τόσα, σου απαντάει ότι είναι λίγα. Δηλαδή ό,τι να΄ ναι.

Άνοιγμα στα 2,1150 ευρώ με μικρή άνοδο και χαμηλό όγκο συναλλαγών. Σημειώνουμε πως είναι φθηνότερη κατά 73 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τη ΔΕΗ σε όρους αποτίμησης και δίνει και μέρισμα.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Πάνω από ο 1 ευρώ η μετοχή με την αποτίμηση να είναι στα 22,6 εκατ. ευρώ.

ΠΕΡΣΕΥΣ: Με όγκο 5 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα και άνοδο 4,27%. Στα 1,22 ευρώ η τιμή της μετοχής και στα 21 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Καιρό έχουμε να ακούσουμε νέα από τα «ψάρια», επομένως δεν έχουμε και εδώ κάποια εξέλιξη. Τα θεμελιώδη πάντως μας αρέσουν και θεωρούμε τη μετοχή φθηνή με μοναδικό μείον την υψηλή εξάρτηση από τη Σελόντα.

ΚΛΜ: Περιμένουμε να μάθουμε νεότερα από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Κέρδισε τη λοταρία στην Ουάσιγκτον και το σημαντικό είναι ότι θα μπορεί να παρέχει αθλητικό στοίχημα μέσω κινητού τηλεφώνου. Το είχε σημειώσει αυτό σε παλιότερη τηλεδιάσκεψη η διοίκηση. Η μετοχή ενισχύθηκε χθες, το ίδιο κάνει και σήμερα και κινείται στα 0,5020 ευρώ.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Χθες στο κλείσιμο έκανε υψηλό όγκο συναλλαγών και αποτέλεσε αυτή η εξέλιξη μία έκπληξη γιατί δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοια ο τίτλος. Σήμερα στο άνοιγμα ενισχύεται 20,37% και βρίσκεται στα 1,30 ευρώ με όγκο 1,300 τεμάχια. Η αποτίμηση στα 1,98 εκατ. ευρώ.

MODA BAGNO: Δυο πράξεις στο άνοιγμα με λίγο όγκο συναλλαγών η μία στο -13% και η άλλη στο +10%. Έχει αλλάξει πλέον κατηγορία και παίζει στο συν-πλην 30% και όχι στο 10% που ήταν πριν. Την έχει βοηθήσει το Airbnb και αν υπάρξει και φορολογική ελάφρυνση στην οικοδομή ίσως δούμε περαιτέρω ενίσχυση στα μεγέθη σε βάθος χρόνου φυσικά. Βέβαια ο μεγάλος ωφελημένος θα είναι ο Φουρλής.

ΕΥΔΑΠ: Άμεσα ξανάπιασε τα 7,50 ευρώ η μετοχή με μικρό όγκο συναλλαγών. Πλησιάζει τα 800 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης