Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αμετάβλητος στο 1,6% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Αμετάβλητος στο 1,6% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό στη Γερμανία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (11/7) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανόδου σε σχέση με τον Μάιο.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3%, έναντι επίσης ανόδου 0,3% τον Μάιο, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις.
Όσον αφορά τον ετήσιο εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο οποίος συγκρίνεται με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώθηκε επιτάχυνση στο 1,5% έναντι 1,3% τον προηγούμενο μήνα.
Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι 0,1% τον Μάιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 0,1%.
Ο στόχος της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό έχει οριστεί κοντά στο 2%, με τα στοιχεία των τελευταίων μηνών ωστόσο να δείχνουν ότι ο πληθωρισμός παραμένει κάτω από τον στόχο, γεγονός που θα βρεθεί στο επίκεντρο της επόμενης συνεδρίασης της τράπεζας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 25 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΚΤ, Olli Rehn, εάν η τράπεζα επιθυμεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω μέτρα νομισματικής χαλάρωσης μέχρι να βελιτωθούν οι προοπτικές για την οικονομία και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης