Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποια είναι η έκπληξη της MIG; – Το Abu Dhabi Mar σχεδιάζει να αποκτήσει μεγάλο ποσοστό και πως αυτή η αλλαγή μπορεί να συνδεθεί με τις εξελίξεις στην Cyprus Popular Bank;

tags :
Ποια  είναι η έκπληξη της MIG; – Το Abu Dhabi Mar σχεδιάζει να αποκτήσει  μεγάλο ποσοστό και πως αυτή η αλλαγή μπορεί να συνδεθεί με τις εξελίξεις στην Cyprus Popular Bank;
(upd3)Στρατηγικά σχέδια για την επόμενη μέρα επεξεργάζονται στον όμιλο Marfin Investment Group η μετοχή της οποίας καταγράφει αξιόλογα κέρδη.
Τα στρατηγικά πλάνα της επόμενης μέρας συνδέονται τόσο με το μέλλον της MIG όσο και με τα ευρύτερα σχέδια του Α. Βγενόπουλου στο banking.

Ο καταλύτης για τις επερχόμενες εξελίξεις θα είναι το νέο ομολογιακό ύψους 404 εκατ ευρώ που σχεδιάζει η MIG με στόχο να ενισχύσει την υφιστάμενη καθαρή θέση που προσεγγίζει τα 1,74 δις ευρώ.
Το ομολογιακό είναι ο καταλύτης ευρύτερων εξελίξεων γιατί αν επιβεβαιωθούν τα σχέδια που εκπονούνται αλλά ακόμη δεν είναι οριστικά είναι προφανές ότι θα αλλάξει εκ νέου σημαντικά το status quo των ισορροπιών.
Ένα από τα σχέδια που εξετάζονται είναι το ομολογιακό των 404 εκατ ευρώ να το αποκτήσει ένας επενδυτής το Abu Dhabi το οποίο κατέχει περίπου το 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG.
O Iskander Safa του Abu Dhabi Mar μέσω του Privinvest Offshore SAL (Holding) αγοράζουν μετοχές όπως και ο Α. Βγενόπουλος.
Οι κινήσεις αυτές που είναι καθημερινό φαινόμενο δεν είναι τυχαίες εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αλλαγών που θα επαναφέρουν στο επίκεντρο την MIG.
Στον όμιλο της MIG αποφεύγουν να πάρουν θέση, αρνούνται να σχολιάσουν την πληροφορία ότι μεταξύ των επιλογών που συζητιούνται είναι το Abu Dhabi Mar να καλύψει τα 404 εκατ του ομολογιακού.
Ωστόσο είναι αξιοπερίεργο ότι με μεγάλη σχεδόν σιγουριά αναφέρουν ότι το ομολογιακό των 404 εκατ ευρώ θα καλυφθεί.
Αν το Abu Dhabi Mar αποκτήσει όλο το ομολογιακό το οποίο θα μετατραπεί σε μετοχές καθίσταται ο βασικότερος μέτοχος της MIG και η εξέλιξη αυτή θα αλλάξει πέραν από την μετοχική γεωγραφία και ευρύτερα τα σχέδια της MIG.

Να σημειωθεί ότι το IRF της Α. Φράγκου έχει καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της MIG με 17,84%, ακολουθεί το Dubai με 17,28% ενώ Βγενόπουλος και εφοπλιστές ελέγχουν ένα επιπλέον 15%. Οι μικροεπενδυτές κατέχουν το 44,13% του μετοχικού κεφαλαίου.
Οι κινήσεις της MIG και του Α. Βγενόπουλου είναι πολύ προσεκτικές, αποφεύγονται οι διαρροές και εστιάζονται στην περαιτέρω κεφαλαιακή θωράκιση μιας εταιρίας που παρά την ιστορική κρίση συνεχίζει να διαθέτει αξιόλογη εσωτερική αξία περί τα 2 ευρώ ανά μετοχή.

Αν καλυφθεί το ομολογιακό τι θα σημάνει αυτό για την Cyprus Popular Bank;

Η ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας με σχεδόν 2 δις ευρώ αποτελεί μείζον ζήτημα κεφαλαιώδες ζήτημα για την Cyprus Popular Bank.
Προφανώς οι εξελίξεις με την MIG θα συνδεθούν και με την τράπεζα γιατί είναι ξεκάθαρο ότι αν τα αποτελέσματα είναι θετικά στα σχέδια κεφαλαιακής θωράκισης της MIG τότε η διοίκηση Βγενόπουλου σε συνεργασία με το Κυπριακό Κράτος και με τον νέο Κεντρικό Τραπεζίτη να αναζητήσουν την βέλτιστη λύση για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας.

Υποσημείωση

Προσεχώς οι εξελίξεις θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες στον όμιλο MIG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης