Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη στη Wall Street στον απόηχο Powell - Προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed

tags :
Νέα κέρδη στη Wall Street στον απόηχο Powell - Προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Αυξημένες οι προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση του Ιουλίου
Νέα κέρδη καταγράφουν σήμερα (11/7/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, που αύξησαν τις προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουλίου.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3% στις 26.946 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.998 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% υψηλότερα, στις 8.213 μονάδες.


Χθες, ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Powell δήλωσε πως οι ανησυχίες για την εμπορική πολιτική και η αδύναμη παγκόσμια οικονομία «συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας», ενώ επανέλαβε πως η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει όπως αρμόζει για να διατηρήσει τη δεκαετή οικονομική επέκταση.
Οι δηλώσεις του Powell οδήγησαν χθες τη Wall Street σε νέα ρεκόρ, με τον Nasdaq να κλείνει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ ο δείκτης S&P 500 ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά το όριο των 3.000 μονάδων για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο διαμορφώνονται στο 100%.
Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα και τη νέα κατάθεση του διοικητή της Fed, ενώπιον της αμερικανική Γερουσίας.
Εν τω μεταξύ, ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες προσφέρουν ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,3% τον Ιούνιο -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιανουάριο του 2018- ακολουθώντας τέσσερις συνεχόμενους μήνες με αύξηση 0,1%, ενώ σε ετήσια βάση, σημείωσε αύξηση 2,1%, έναντι αύξησης 2% του προηγούμενου μήνα.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ διολίσθησαν σε χαμηλό τριών μηνών την περασμένη εβδομάδα, σε μια ένδειξη ότι η ισχυρή αγορά εργασίας θα μπορούσε να στηρίξει την επιβραδυνόμενη οικονομία.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 13.000, στις 209.000, την εβδομάδα έως τις 6 Ιουλίου 2019 -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο- ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 223.000, για την περασμένη εβδομάδα.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις στο εμπόριο.
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου εξέφρασε σήμερα τη θέση ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ μπορούν να βρουν τρόπους να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαφορές, τονίζοντας ότι βασική προϋπόθεση είναι να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες και των δύο χωρών.
Ειδικότερα, το Πεκίνο εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα άρουν άμεσα τις κυρώσεις κατά της Huawei, «ανοίγοντας» με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για υγιείς διμερείς σχέσεις.
Στα εταιρικά νέα, ισχυρά κέρδη καταγράφει 5% καταγράφει η μετοχή της UnitedHealth, καθώς ο Λευκός Οίκος απέσυρε μια πρόταση για την κατάργηση των εκπτώσεων στα φάρμακα.
Οι CVS Health και Cigna σημειώνουν επίσης ισχυρή άνοδο, κατά 5,9% και 12,4% αντίστοιχα.
Κέρδη 1,7% καταγράφει η μετοχή της Delta Air Lines, στον απόηχο των καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων της, ενώ η Amazon ενισχύεται κατά 0,6%, «ανεβάζοντας» την κεφαλαιοποίησή της σε πάνω από 1 τρισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης