Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το ΔΝΤ για αδύναμη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη - Ζητά από την ΕΚΤ να αναλάβει δράση

tags :
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το ΔΝΤ για αδύναμη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη - Ζητά από την ΕΚΤ να αναλάβει δράση
Το Ταμείο προβλέπει αυξανόμενα ρίσκα εν όψει Brexit  από τις παγκόσμιες τάσεις του εμπορίου, κυρίως λόγω Brexit και ιταλικού χρέους
Η οικονομία της ευρωζώνης είναι αντιμέτωπη με αυξανόμενα ρίσκα που απορρέουν από τις εμπορικές εντάσεις, το Brexit και την Ιταλία, ανέφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στην ετήσια έκθεση του για την κατάσταση της οικονομίας της ευρωζώνης, τονίζει παράλληλα πως τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει την υποστηρικτική νομισματική πολιτική παραμένουν «ζωτικά», καθώς το μπλοκ είναι αντιμέτωπο με μια «παρατεταμένη περίοδο αναιμικής ανάπτυξης και πληθωρισμού».
Σύμφωνα με το Reuter's, το ΔΝΤ απευθύνει έκκληση στις χώρες με μεγάλα πλεονάσματα, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, για περισσότερες επενδύσεις, κάτι που θα βοηθήσει
στην εξισορρόπηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας.
Επιπλέον, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ευρώ, για το οποίο αναφέρει ότι παραμένει σχετικά υποτιμημένο, παρά την μικρή άνοδο που σημείωσε μέσα στο 2018.
"Η υπέρβαση του στόχου για τον πληθωρισμό απαιτεί παρατεταμένη νομισματική προσέγγιση", ανέφερε το Ταμείο, χαιρετίζοντας τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει την πολιτική της για εύκολο χρήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης