Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κρίσιμη συνάντηση Σταϊκούρα με τους θεσμούς στο περιθώριο του Economist – Ο καθηγητής Μιχάλης Αργυρού νέος επικεφαλής στο ΣΟΕ

tags :
Κρίσιμη συνάντηση Σταϊκούρα με τους θεσμούς στο περιθώριο του Economist – Ο καθηγητής Μιχάλης Αργυρού νέος επικεφαλής στο ΣΟΕ
«Τετ α τετ» Σταϊκούρα με τους θεσμούς στο περιθώριο του Economist
Μπαράζ συσκέψεων για το φορολογικό νομοσχέδιο και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, είχε χθες (10/7) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, εν όψει της σύσκεψης που θα έχει το Σάββατο με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ακύρωση της σημερινής συνάντησης.   
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας είχε συσκέψεις με τους υφυπουργούς Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και Θόδωρο Σκυλακάκη καθώς και με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και των εισπράξεων από τις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις που θεωρούνται  «βαρόμετρο» για τα φορολογικά έσοδα.    
Συναντήσεις είχε επίσης ο υπουργός με τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή και τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση.
Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, με τους εκπροσώπους των θεσμών και τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Ενώ, χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιέρ Μοσκοβισί αλλά και με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.
Εξάλλου, από σήμερα ανέλαβε καθήκοντα ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στο υπουργείο Οικονομικών, ο Μιχάλης Αργυρού, ο οποίος και θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Euroworking Group  (EWG).
Ο κ. Αργυρού έχει ήδη δεχθεί τηλεφώνημα από τον πρώην επικεφαλής Γιώργο Χουλιαράκη για ενημέρωση πάνω στα θέματα που αφορούν το «χαρτοφυλάκιο» του.                          
Ο κ. Αργυρού γεννήθηκε στη Λευκωσία, είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary ).
Είναι αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στο Cardiff Business School, Cardiff University και πρόσφατα εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η διεθνής μακροοικονομία/διεθνείς νομισματικές σχέσεις.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης