Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Pew Research Center: Για τα πρώην στελέχη του στρατού των ΗΠΑ οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Συρία «δεν άξιζαν τον κόπο»

tags :
Pew Research Center: Για τα πρώην στελέχη του στρατού των ΗΠΑ οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Συρία «δεν άξιζαν τον κόπο»
Δημοσκόπηση PRC: Για τα πρώην στελέχη του στρατού των ΗΠΑ οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Συρία «δεν άξιζαν τον κόπο»
Η πλειονότητα των πρώην στελεχών του αμερικανικού στρατού (το 58%) εκτιμά ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, που διαρκεί σχεδόν 18 χρόνια, «δεν άξιζε να διεξαχθεί», ενώ το 64% έχει εξαγάγει το ίδιο συμπέρασμα για τον πόλεμο στο Ιράκ, καταγράφει δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ινστιτούτο Pew Research Center.
«Για την πλειονότητα των πρώην στρατιωτικών (58%) και του γενικού κοινού (59%) ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν άξιζε τον κόπο», ενώ κάτι λιγότερο από το 40% θεωρεί το αντίθετο, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο μελετών.
Η δημοσκόπηση δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που Αμερικανοί απεσταλμένοι και οι Ταλιμπάν διεξάγουν εντατικά ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις χωρίς προηγούμενο για να τερματιστεί η σύρραξη, στην οποία οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν λίγο καιρό μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον.
Σε ό,τι αφορά στον πόλεμο στο Ιράκ, ο οποίος άρχισε το 2003 κι έχει σημαδέψει την αμερικανική κοινή γνώμη, το 64% των πρώην στελεχών του αμερικανικού στρατού θεωρεί ότι «δεν άξιζε τον κόπο».
Το 55% εξ αυτών εξέφερε την ίδια άποψη για την αμερικανική επέμβαση στη Συρία εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
«Οι απόψεις δεν παρουσιάζουν διαφοροποίηση ανάλογα με τον βαθμό ή τις εμπειρίες» των στρατιωτικών, διευκρίνισε το Pew Research Center.
Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Πανεπιστημίου Μπράουν, 6.951 Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους από το 2001 έως το 2018.
Πολλοί βετεράνοι πάσχουν από το λεγόμενο σύνδρομο μετατραυματικού στρες (PTSD).
Τουλάχιστον 6.000 στελέχη του αμερικανικού στρατού αυτοκτονούσαν κάθε χρόνο μεταξύ του 2008 και του 2016, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου που είναι αρμόδιο για τις υποθέσεις των βετεράνων, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας στα τέλη του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης