Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνολάκης: Εάν λειτουργούσε το 112, θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές στη Χαλκιδική

tags :
Συνολάκης: Εάν λειτουργούσε το 112, θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές στη Χαλκιδική
Αν δεν υπάρξουν αλλαγές στην Ελλάδα, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τέτοιες τραγωδίες είπε ο κ.Συνολάκης
Την θέση πως εάν λειτουργούσε ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές στη Χαλκιδική διατύπωσε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κ. Συνολάκης.
«Θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές στη Χαλκιδική εάν είχε λειτουργήσει το σύστημα που στέλνει γραπτά μηνύματα στους κατοίκους ώστε να τους προειδοποιήσει για επικείμενη κακοκαιρία» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Συνολάκης, ο οποίος αφού είπε πως το 112 είχε δοκιμαστεί ήδη από το 2012, τόνισε πως η αποστολή προειδοποίησης που θα προέτρεπε τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο θα μπορούσε να αποτρέψει τουλάχιστον κάποιους από τους επτά θανάτους στη Χαλκιδική, όπως τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο τροχόσπιτο όταν εκδηλώθηκε η κακοκαιρία.
Παράλληλα ο κ.Συνολάκης είπε πως στις ΗΠΑ εκτός από αυτοματοποιημένα μηνύματα εκφωνείται και έκτακτη ενημέρωση από ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ υποστήριξε πως αν δεν υπάρξουν αλλαγές στην Ελλάδα θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τέτοιες τραγωδίες.
Μάλιστα ο κ.Συνολάκης επανέλαβε την πεποίθηση του πως θα μπορούσε να είχε περιοριστεί το μέγεθος της τραγωδίας στο Μάτι εάν είχε ενεργοποιηθεί ο επίμαχος μηχανισμός ειδοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης