Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,9% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,9% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά -0,5%
Άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (12/7) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στην ενιαία νομισματική ένωση ενισχύθηκε κατά +0,9% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, όταν και είχε καταγράψει πτώση της τάξεως του -0,4%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά -0,5%, έναντι ετήσιας πτώσης -0,4% τον Απρίλιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1,5%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά +0,8% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους καταγράφηκε επίσης άνοδος, και συγκεκριμένα κατά +0,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το μέας που σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στις χώρες της Ευρωζώνης ήταν αυτός των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +2,7%, ενώ οι τομείς καταναλωτικών αγαθών και κεφαλαιουχικών αγαθών κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,3% και +1,3% αντίστοιχα.
Ο τομέας παραγωγής ενέργειας ενισχύθηκε κατά +0,7% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, ενώ αντίθετα ο τομέα παραγωγής ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησε κατά -0,2%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στη Δανία (+4,4%) και την Ιρλανδία (+2,3%) ενώ αντίθετα τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης καταγράφηκαν στην Ρουμανία (-1,9%) και την Φινλανδία (-2,9%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης