Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Φυσιολογική η δυστοκία του Γενικού Δείκτη πλησίον των 900 μονάδων

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Φυσιολογική η δυστοκία του Γενικού Δείκτη πλησίον των 900 μονάδων
Αν διασπαστούν οι 900 μονάδες με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα προκαλέσει ισχυρά πυροτεχνήματα ανοίγοντας το διάδρομο για τις 1000 με 1050 μονάδες
Φυσιολογική θεωρείται από απόψεως διαγραμματικής ανάλυσης η δυστοκία του Γενικού Δείκτη πλησίον των 900 μονάδων, καθώς από εκείνη την περιοχή διέρχεται η 10ετής καθοδικής γραμμή τάσης “Q”, σημειώνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Aenaon Markets, Απόστολος Μάνθος στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά.

Όπως αναφέρει η γραμμή, εάν διασπαστεί με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα προκαλέσει ισχυρά πυροτεχνήματα ανοίγοντας το διάδρομο για τις 1000 με 1050 μονάδες.
Πριν όμως την εκδήλωση του προαναφερόμενου θετικού σεναρίου θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να ανακτήσει δυνάμεις κάνοντας ένα ελεγχόμενο καθοδικό pullback με ταυτόχρονη «εξαέρωση» των όποιων γρήγορων ενεργών επενδυτών θέλουν να ρευστοποιήσουν. Σημεία στήριξης θα είναι τα επίπεδα των 838 και 825 μονάδων, τονίζει ο κ.Μάνθος.
Οι αποκοπές μερισμάτων έχουν αποδιοργανώσει το δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης FTSE 25 ωθώντας τον σε μια γρήγορη βύθιση 175 μονάδων από την ισχυρή αντίσταση των 2275 μονάδων. 

Σημείο αναφοράς θα είναι αρχικά οι 2100 μονάδες και έπειτα οι 2055 μονάδες, όπου και δε πρέπει να διαρραγούν καθοδικά καθώς θα ανοίξουν άσχημο μέτωπο με το στρατόπεδο των Bears.
Διακράτηση του δείκτη πέριξ των 2100 μονάδων θα δώσει ενδείξεις λήξης της υπάρχουσας βραχυχρόνιας διόρθωσης, αναφέρει ο αναλυτής.
Ίλιγγο φαίνεται ότι έπαθε διαγραμματικά ο Τραπεζικός Δείκτης λίγο πάνω από τις 800 μονάδες, καθώς κατέβηκε μέσα σε 2 συνεδριάσεις 120 μονάδες ή -15%.
Παρόλα αυτά όσο παραμένει μέσα στο μαξιλάρι αντοχής των καθοδικών κραδασμών θα τον επαναφέρει από εβδομάδα προς την περιοχή των 740 με 750 μονάδων για μια επανεκτίμηση των διαθέσεων των ρυθμιστών τάσης.
Αρνητικά επιδρούν και η συνεχόμενες αλλαγές της βαρύτητα των τραπεζών στους δείκτες καθώς προκαλεί βίαιες καθοδικές αναδιαρθρώσεις στα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Για παράδειγμα στις τελευταίες συνεδριάσεις οι τράπεζες έχουν φτάσει να κατέχουν συνολικά το 18.5% της βαρύτητας του Γενικού Δείκτη από εκεί που έλεγχαν το 26% ενώ πλέον καμία από αυτές δε βρίσκεται ούτε καν στην πρώτη εξάδα βλέποντας τις πλάτες του ΟΤΕ, της ΕΕΕ, του ΜΥΤΙΛ, της ΜΟΗ, της ΜΠΕΛΑ και του ΤΙΤΚ, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης