Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte: Η πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων δείχνει την εμπιστοσύνη της αγοράς στην Ιταλία

Conte: Η πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων δείχνει την εμπιστοσύνη της αγοράς στην Ιταλία
Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αποδόσεις μπορούν να μειωθούν περαιτέρω, έχουμε την εμπιστοσύνη των αγορών, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte
Την πρόσφατη πτώση στις αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων «καλωσόρισε» σήμερα (12/7/2019) ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, λέγοντας ότι δείχνει την εμπιστοσύνη της αγοράς στη χώρα.
Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην εκκινήσει την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Ιταλίας για το χρέος.
Βρυξέλλες και Ρώμη έχουν συγκρουστεί σφοδρά για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ιταλίας, ωστόσο μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση, η ΕΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων.
Επίσης, στην πτώση των αποδόσεων έχουν συμβάλει οι προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική της στάση υπό την επερχόμενη πρόεδρό της, Christine Lagarde.
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αποδόσεις μπορούν να μειωθούν περαιτέρω, έχουμε την εμπιστοσύνη των αγορών», δήλωσε ο Conte σε δημοσιογράφους από το Μιλάνο.
Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός περιέγραψε τους συχνούς διαπληκτισμούς εντός του κυβερνώντος συνασπισμού ως μια «συνηθισμένη κοινοβουλευτική συζήτηση», και απέρριψε το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμμαχίας Lega - Κινήματος Πέντε Αστέρων.
«Τίποτα δεν διαλύεται στην κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης