Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Γερουσιαστές ζητούν από τον Trump να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω των S-400

ΗΠΑ: Γερουσιαστές ζητούν από τον Trump να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω των S-400
Επίθεση ενάντια στον Erdogan από τέσσερις Αμερικανούς γερουσιαστές για την αγορά των S-400
Τέσσερις κορυφαίοι Αμερικανοί γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα κάλεσαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αφού η Άγκυρα ξεκίνησε να παραλαμβάνει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400.
"Σε ισχυρή, διακομματική βάση, το Κογκρέσο έχει ξεκαθρίσει ότι θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για την εσφαλμένη απόκτηση των S-400 από τον (πρόεδρος της Τουρκίας) Erdogan, μια ανησυχητική ένδειξη της στρατηγικής ευθυγράμμισης με τη Ρωσία του Putin και απειλή για το πρόγραμμα των F-35" αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι γερουσιαστές και επικεφαλής των Επιτροπών Ενόπλων Δυηνάμεων και Εξωτερικών Υποθέσεων, Jim Inhofe, Jack Reed, Jim Risch και Bob Menendez.
"Ως αποτέλεσμα, προτρέπουμε τον πρόεδρο Trump να εφαρμόσει πλήρως τις κυρώσεις όπως απαιτείται από τον νόμο", συνεχίζουν.
Παράλληλα ωστόσο οι γερουσιαστές επισημαίνουν ότι "η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ελπίζουμε ότι η στρατηγική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας θα ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης