Το Κρεμλίνο θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός της πρώτης επαφής Putin - Zelensky

Το Κρεμλίνο θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός της πρώτης επαφής Putin - Zelensky
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου D. Pescov, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, δήλωσε ότι ήταν μια «συνομιλία γνωριμίας»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου D. Pescov, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, δήλωσε ότι ήταν μια «συνομιλία γνωριμίας» που «είχε ρεαλιστικό χαρακτήρα» και διήρκεσε 20 λεπτά.
«Γνωρίζετε ότι για πρώτη φορά επικοινώνησαν τηλεφωνικά, προηγουμένως δεν είχε υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μεταξύ τους», δήλωσε ο Pescov, επισημαίνοντας ότι «το γεγονός από μόνο του της πρώτης επικοινωνίας» μεταξύ των δύο ηγετών «είναι πολύ σημαντικό».
Ο Pescov προσέθεσε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα υπάρξει επόμενη συνομιλία μεταξύ τους.
Η ουκρανική προεδρία, σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο Facebook, αναφέρει ότι η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών «είναι το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση των συνομιλιών στο πλαίσιο του σχήματος της Νορμανδίας», ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι «σύντομα θα απελευθερώσουν τους αιχμάλωτους ναύτες και άλλους πολίτες της Ουκρανίας που κρατούνται στην Ρωσική Ομοσπονδία».
Την προηγουμένη της τηλεφωνικής επικοινωνίας Putin - Zelensky, ο Ρώσος πρωθυπουργός D. Medvedev είχε συναντηθεί στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» στην Μόσχα με εκπρόσωπους του ουκρανικού αντιπολιτευόμενου κόμματος «Αντιπολιτευόμενη πλατφόρμα -Για τη ζωή». Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρότεινε στους συνομιλητές του να σκεφτούν τη σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων, όπως και την επανεκκίνηση των πολιτικών επαφών μεταξύ των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS