ΗΠΑ-Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας για τους S-400

ΗΠΑ-Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας για τους S-400
«Δεν αλλάζει ο στρατηγικός προσανατολισμός της Άγκυρας», δηλώνει ο Hulusi Akar
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε απόψε ότι "ανέβαλε επ' αόριστον" την ενημέρωση που επρόκειτο να κάνουν κορυφαίοι αμυντικοί αξιωματούχοι στους δημοσιογράφους για την παραλαβή από την Τουρκία του προηγμένου ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.
Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας Mark Esper είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 30 λεπτών με τον Τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar με τον οποίο συζήτησε την αγορά αυτή.
Σύμφωνα με την Άγκυρα, ο Akar είπε στον Esper ότι η τουρκική κυβέρνηση αξιολογεί ακόμη την προσφορά να αγοράσει το αμερικανικό αμυντικό σύστημα Patriot.
Ο Τούρκος υπουργός επέμεινε επίσης ότι η αγορά των S-400 δεν σημαίνει, κατά κανένα τρόπο, ότι η Άγκυρα αλλάζει στον στρατηγικό προσανατολισμό της.
Πρόσθεσε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ότι η επιδείνωση των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ δεν εξυπηρετεί ούτε τις δύο χώρες, ούτε το ΝΑΤΟ.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο αναφέρεται επίσης ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι μια αμερικανική στρατιωτική ομάδα θα σταλεί κατεπειγόντως στην Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητηθεί η δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στη Συρία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS