Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης: Δεν θα μείνει στο απυρόβλητο η κυβέρνηση της ΝΔ – Το ΚΙΝΑΛ έχει τα καλύτερα αντανακλαστικά

Χρηστίδης: Δεν θα μείνει στο απυρόβλητο η κυβέρνηση της ΝΔ – Το ΚΙΝΑΛ έχει τα καλύτερα αντανακλαστικά
"Εμείς δεν θα αφήσουμε τίποτα από όλα όσα έγιναν την προηγούμενη περίοδο στο απυρόβλητο", τόνισε ο Π. Χρηστίδης
«Εμείς είμαστε το κόμμα με τα καλύτερα αντανακλαστικά» και «είναι προφανές ότι πρέπει να δούμε τί έφταιξε στην παράταξη τα 10 χρόνια της κρίσης», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
Παρατήρησε ότι τα τελευταία 4,5 χρόνια υπάρχει συνεχώς μια συζήτηση για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας μάλιστα πως «είναι η πρώτη ερώτηση που δεχόμαστε σχεδόν πάντα σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ».
Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «υπάρχει μια μονομέρεια» και έθεσε σειρά ερωτημάτων λέγοντας «το γεγονός ότι έμεινε έξω από τη Βουλή ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ;
Ή το γεγονός ότι στη ΝΔ κάνουν υπουργούς ανθρώπους οι οποίοι μέχρι χθες ήταν στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά τα εσωτερικά τους;».
«Είναι μια πραγματικότητα ότι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε πως «τα στελέχη αυτά οφείλουν την αναγνωρισιμότητα, το πολιτικό τους κεφάλαιο στις πετυχημένες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Δε γίνεται οι άνθρωποι αυτοί όταν είναι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να είναι είτε μεταρρυθμιστές και προοδευτικοί είτε αριστεροί και το ΠΑΣΟΚ να φταίει για όλα στην κρίση».
Αφού έκανε αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην πραγματική ζωή, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «7 στους 10 Έλληνες οφειλέτες με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν πρόβλημα με κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους και οι ανισότητες μεγάλωσαν», αλλά και πως «η απάντηση στις ανισότητες αυτές δεν είναι η αύξηση της έμμεσης φορολογίας την οποία ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Καμμένο επέβαλαν και η οποία παίρνει τα ίδια από τον πολύ πλόυσιο αλλά και από τον μη προνομιούχο», μίλησε και για μια σειρά μεγάλων θεσμικών προβλημάτων που δημιούργησε αυτή η κυβέρνηση.
«Εμείς δεν θα αφήσουμε τίποτα από όλα όσα έγιναν την προηγούμενη περίοδο στο απυρόβλητο και φυσικά δε θα μείνει στο απυρόβλητο ούτε η παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ», ξεκαθάρισε ο κ. Χρηστίδης.
Σημείωσε δε, πως ο Κ. Μητσοτάκης ενώ μίλησε για ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα, παρουσίασε ένα σχήμα 50 plus υπουργών με μόλις 5 γυναίκες.
«Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ποιο θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει. Τη μία ακούμε το άσυλο, την άλλη ακούμε τη φορολογική ελάφρυνση, την τρίτη για τη λειτουργία του κράτους», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.
Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ, τόνισε πως «είμαστε το κόμμα με τα καλύτερα αντανακλαστικά.
Δεν βολευόμαστε στο 8,1% και αντιλαμβανόμαστε ότι ο ανηφορικός δρόμος που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια συνεχίζει να υπάρχει.
Αυτό που χρειάζεται είναι ένα αξιακό, ιδεολογικό πλαίσιο στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς και της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης».
Υπογράμμισε ότι η παράταξη θα κάνει αυτοκριτική και εκτίμησε ότι αυτή η συζήτηση «θα μας απασχολήσει όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, εδώ όμως δε μιλάμε για κανένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Όποιος στο μυαλό του έχει ότι το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να επιστρέψει σε μία συζήτηση εσωστρεφή πρέπει να του πω ότι οι πολίτες έχουν μια εντελώς διαφορετική άποψη.
Πρότασεις και λύσεις θέλει ο πολίτης».

Για τη Χαλκιδική

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια σε όλους ανθρώπους που έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα στη Χαλκιδική εξέφρασε ο κ. Χρηστίδης , τονίζοντας ότι «είναι προφανές ότι πρέπει να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες όλων όσων δεν πρόσεξαν», αλλά και να μπει στη συζήτηση σοβαρά το πώς θα αντιμετωπίσουμε από εδώ και εμπρός τα φλέγοντα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής.

Για την Τουρκία

«Προοδευτικό και πατριωτικό μαζί είναι ότι πρέπει να αντιληφθούμε και να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα με την Τουρκία», υπογράμμισε ο κ. Χρηστίδης.
Εκτίμησε ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας μπορεί να συνεχιστεί και στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι«εκεί πρέπει να έχουμε διακομματική συνεννόηση όχι αύριο, αλλά τώρα.
Να έχουμε εθνική στρατηγική τώρα μέσα στο καλοκαίρι για να είμαστε έτοιμοι ότι κι αν συμβεί».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης