Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας: Θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη - Η ανομία θα τελειώσει μια και καλή

Τσιάρας: Θα αποκαταστήσουμε την  εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη - Η ανομία θα τελειώσει μια και καλή
Δεδομένη η πολιτική βούληση του πρωθυπουργού να τελειώσει με την ανομία μια και καλή, σύμφωνα με τον Κ. Τσιάρα
«Αυτό που επιδιώκουμε, ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να μην υπάρχουν σκιές πάνω στη Δικαιοσύνη», ενώ είναι δεδομένη η πολιτική βούληση του πρωθυπουργού να τελειώσει με την ανομία μια και καλή», δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας.
Ο κ. Τσιάρας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογραμμίζει ότι η «η κυβέρνηση θα αναγνώσει τις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή και εκεί θα αποτυπωθούν όλες οι βασικές προτεραιότητες μας όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και στο χώρο της Δικαιοσύνης».
Σημειώνει δε, πως «έχουμε κληρονομήσει μια σειρά εκκρεμοτήτων, στις οποίες η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όπως είναι οι αναγκαίες διορθώσεις στον νέο Ποινικό Κώδικα και η επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης».
Ο ίδιος αναφέρει ότι στόχος είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, καθώς «η κοινή γνώμη δηλητηριάστηκε από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες περί πολιτικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη με προφανές αποτέλεσμα να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών σε έναν κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας μας».
Όπως σημειώνει, «δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τη συνείδηση των Ελλήνων δικαστών.
Αυτό που επιδιώκουμε ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να μην έχουν αμφιβολίες ούτε οι πολίτες».
 Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ο υπουργός επισηαμίνει πως η ΝΔ «έχει διατυπώσει τις επιφυλάξεις της σε πολλά προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα».’
Όπως εξηγεί «έχουμε καταδείξει την κατεύθυνση των αλλαγών και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτές θα κινούνται στην αυστηροποίηση του πλαισίου αναφορικά με τις υφ΄ όρον απολύσεις βαρυποινιτών και τις δυνατότητες χορήγησης αδειών σε καταδικασμένους, αμετανόητους δολοφόνους.
Επιπλέον, από την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα έχει ανακύψει και ένα σοβαρό ζήτημα σε σχέση με τα θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς».
Σε ερώτηση σχετικά με  το εάν η κυβέρνηση αντιμετωπίσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στα παραπάνω κομβικά ζητήματα ο κ. Τσιάρας απαντά «θέλω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδείξει την ωριμότητα που δεν επέδειξε ως κυβέρνηση».
   Τέλος, αναφέρει ότι «το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου επιβεβαιώνει πως η κοινωνία είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και να μην επιτρέψει την παλινόρθωση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας».
  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης