Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαλλία: Aντιπαράθεση Βαρουφάκη με αστυνομικό στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού

Γαλλία: Aντιπαράθεση Βαρουφάκη με αστυνομικό στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού
Ο Γ. Βαρουφάκης ταξίδευε με κανονικό διαβατήριο, το οποίο και έλεγξε ο αστυνομικός
Aντιπαράθεση με αστυνομικό είχε στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γ. Βααρουφάκης.
Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 13/7, στη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε στο αεροδρόμιο του Παρισιού και ο κ. Βαρουφάκης κρατήθηκε για λίγο, αλλά δεν συνελήφθη.
Ωστόσο,  ένας εν των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο συμβάν δήλωσε ότι επιθυμεί να υποβάλει μήνυση εναντίον του για εξύβριση.
Σημειώνεται ότι η αστυνομία συνόρων της Γαλλίας πραγματοποιούσε έλεγχο κατά την έξοδο από αεροπλάνο της Aegean Airlines, που είχε αναχωρήσει από το Κάιρο  και είχε περάσει από την Αθήνα, στους επιβάτες που δεν είχαν επιβιβαστεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπως ανέφερε πηγή που έχει γνώση του θέματος, προσθέτοντας ότι «ένα άτομο έσπρωξε τους αστυνομικούς και κρατήθηκε.
Στη συνέχεια εκνευρίστηκε και άρχισε να μιλά άσχημα και να έχει απειλητική συμπεριφορά».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή,  ο κ. Βαρουφάκης ταξίδευε με κανονικό διαβατήριο, το οποίο και έλεγξε ο αστυνομικός.
Στο μεταξύ, βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας La Nueva Espagna δείχνει τον Γ. Βαρουφάκη να ζητεί στα αγγλικά από τον αστυνομικό να μιλήσει με τον προϊστάμενό του μια σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πρώην υπουργός «ο αστυνομικός έπιανε πολύ χώρο» και για τον λόγο αυτό τον έσπρωξε.
Ο κ. Βαρουφάκης κατέθεσε χθες μέσω Γάλλου δικηγόρου, καταγγελία εναντίον του «που λειτούργησε με αυθαιρεσία και βία»,  με την οποία ζήτησε διοικητική έρευνα και επίσημη συγγνώμη από την Γαλλική αστυνομία.
Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης έγραψε στο Twitter ότι «η ΕΕ αποδομείται καιρό τώρα.
Το όνειρο της κοινής ευημερίας το δολοφόνησαν οι τρόικες.
Την Ευρώπη δίχως σύνορα την εξετέλεσε η ξενοφοβία που ακολούθησε.
Χτες το απόγευμα πήρα μια ιδέα της ανεγκέφαλης καταστολής που καραδοκεί εκεί που δεν την περιμένεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης