Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών παντού - Και στη Βουλή και στους αγώνες

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών παντού -  Και στη Βουλή και στους αγώνες
Επιδιώκουμε την ενδυνάμωση και την αποκατάσταση της παρουσίας του κόμματός μας στους κοινωνικούς και μαζικούς χώρους, στην αυτοδιοίκηση και στα συνδικάτα, τονίζει ο Π. Σκουρλέτης
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πολιτευτεί με βάση το πρόγραμμά του και τις δεσμεύσεις του, «θα είναι παρών παντού.
Και στη Βουλή και στους αγώνες, όταν αυτό είναι αναγκαίο», δηλώνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.
Όπως αναφέρει, «έχει πολύ μεγάλη σημασία να αξιοποιήσουμε την πολύμορφη εμπειρία μας των τελευταίων ετών για να στηρίξουμε την αντιπολιτευτική μας παρουσία».
Κατά τον ίδιο, «η βασική αιτία της εκλογικής ήττας, έπειτα από τέσσερα χρόνια και πλέον διακυβέρνησης, βρίσκεται στη μεγάλη αντίφαση να εφαρμόζεις ένα πρόγραμμα που δεν είναι δικό σου», ενώ «μια πιο συλλογική οργάνωση της δουλειάς μας, μια καλύτερη ιεράρχηση των προβλημάτων στο πλαίσιο της δύσκολης διαπραγμάτευσης, θα μπορούσαν να είχαν καλύτερα αποτελέσματα».
Κληθείς να σχολιάσει τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναφέρει πως «αναδεικνύουν μια κυβέρνηση με συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, τα οποία εκπροσωπούν συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα.
Η συγκεντρωτική δομή της, μέσω της υπαγωγής της πληθώρας των υφυπουργών απευθείας στον πρωθυπουργό, υποβαθμίζει το ρόλο των ίδιων των υπουργών.
 Επίσης, η υπαγωγή της ΕΡΤ, της ΕΥΠ και πάλι στον πρωθυπουργό, καθώς και η μεταφορά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και των σωφρονιστικών καταστημάτων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καταδεικνύουν μια συγκεκριμένη συντηρητική αντίληψη», ενώ «δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός της μειωμένης συμμετοχής γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο».
 Ο ίδιος θέτει τη «μαζικοποίηση» του κόμματος, ως προϋπόθεση για την υπέρβαση των αδυναμιών του, τονίζοντας παράλληλα, ότι η «σοσιαλδημοκρατικοποίηση» δεν είναι μία ελκτική προοπτική.
Ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής ονόματος του κόμματος, συμπληρώνοντας ότι  η επιδίωξη είναι η «ενδυνάμωση και η αποκατάσταση της παρουσίας του κόμματός μας στους κοινωνικούς και μαζικούς χώρους, στην αυτοδιοίκηση και στα συνδικάτα» καθώς, τα προηγούμενα χρόνια «το κόμμα μας, δυστυχώς, είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του».
«Η υπέρβαση όλων αυτών των αδυναμιών προϋποθέτει και τη μαζικοποίησή του» σημειώνει προσθέτοντας ότι βασικό θέμα αποτελεί η ενίσχυση της σχέσης με τους νέους, αλλά όχι με «παλιές συνταγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης