Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Διαψεύδει το Ιράν την έναρξη διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ με τη μεσολάβηση της Ρωσίας

Reuters: Διαψεύδει το Ιράν την έναρξη διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ με τη μεσολάβηση της Ρωσίας
Η Τεχεράνη θέλει να άρουν πρώτα οι ΗΠΑ τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει μονομερώς στο Ιράν προτού ξεκινήσουν οι όποιες διαπραγματεύσεις
Διαψεύδει το Ιράν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για έναρξη διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ μετά από διαμεσολάβηση της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών «η Τεχεράνη δεν σκοπεύει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ με ρωσική διαμεσολάβηση εν μέσω της έντασης που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών».
Αμερικανικά ΜΜΕ, διέρρεαν ότι οι ΗΠΑ έχουν προσεγγίσει τη Ρωσία σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τους Ιρανικού ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι «το Ιράν δεν έχει εμπλακεί σε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον».
Όπως μετέδωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας «η Τεχεράνη θέλει να άρουν πρώτα οι ΗΠΑ τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει μονομερώς στο Ιράν προτού ξεκινήσουν οι όποιες διαπραγματεύσεις».
Παράλληλα, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Mohament Javat Zarif, μετέβη χθες στη Νέα Υόρκη, για να συμμετάσχει στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Οι αμερικανο-ιρανικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα τεταμένες τους τελευταίους μήνες, έπειτα από τις επιθέσεις σε πετρελαιοφόρα πλοία στην περιοχή του Κόλπου. Η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη ότι οργανώνει τις επιθέσεις, κάτι το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης