Τελευταία Νέα
Πολιτική

Erdogan: Περιμένω τις κινήσεις Μητσοτάκη σε Ελληνοτουρκικά και Κύπρο

Erdogan: Περιμένω τις κινήσεις Μητσοτάκη σε Ελληνοτουρκικά και Κύπρο
Στην Ελλάδα έγιναν εκλογές, θα δούμε την στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τι εξελίξεις θα υπάρχουν
Εν αναμονή των κινήσεων Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά και την πολιτική που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση της Αθήνας, εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan.
Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του skai «η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει εύκολα από τις διεκδικήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο» ωστόσο περιμένει να δει ποια θα είναι η εξωτερική πολιτική της ΝΔ.
«Στην Ελλάδα έγιναν εκλογές, θα δούμε την στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τι εξελίξεις θα υπάρχουν», φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Θέλω να δω εάν ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός θα μείνει πιστός στις εκφράσεις του και θα κάνει τα απαραίτητα βήματα, ουσιαστικά παραχωρώντας την πρωτοβουλία κινήσεων στην Αθήνα» υπογράμμισε ο Tayyip Erdogan.
Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα πως θα είναι δυνατή η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σημειώνοντας πως σε επίπεδο συνομιλιών έχει ανταλλάξει ωραίους χαρακτηρισμούς με τον κ. Μητσοτάκη.
Ξεκαθάρισε πάντως πως το πλωτό γεωτρύπανο "Yavuz" και το σεισμογραφικό πλοίο "Barbaros" ήδη επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας πως η Άγκυρα προχωρά με όλες τις αεροναυτικές δυνάμεις που διαθέτει.
«Άρα η φασαρία που γίνεται δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα», προσέθεσε, καθώς αύριο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσουν ενδεχόμενες κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας για τις παράνομες ενέργειές της εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης