Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τάσεις συσσώρευσης με χαμηλό τζίρο

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τάσεις συσσώρευσης με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Δεν πέφτει με τίποτα η Wall Street. Τώρα το βλέμμα είναι στα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που θα ανακοινωθούν εκεί από μεγάλες εταιρείες. Για να δούμε αν εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το «καύσιμο» αυτό για υψηλότερα.

Μετά τις μεγάλες προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν λόγω προοπτικής νίκης με αυτοδυναμία της Ν.Δ. το ενδιαφέρον θεωρούμε πως σταδιακά επιστρέφει στην κανονικότητα. Δηλαδή στα θεμελιώδη και στις κινήσεις των επιχειρηματιών. Ποιοι θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν;

Επενδυτικά σχέδια που υπήρχαν στα συρτάρια θα πρέπει να ανασυρθούν. Πρώτα οι Έλληνες, οι οποίοι διοικούν υγιείς εταιρείες θα πρέπει να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας. Αυτή η εξέλιξη θα τονώσει και την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών.

ΤΖΙΡΟΣ: Με χαμηλές συναλλαγές ξεκίνησε η συνεδρίαση ενώ έχει κάνει και τρία πακέτα συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ. Όλα αφορούν τη Jumbo. Ο γενικός δείκτης κινείται σταθεροποιητικά στα πρώτα λεπτά. Με τζίρο καθαρό λίγο πάνω από 1 εκατ. ευρώ δεν μπορούμε να σχολιάσουμε και πολλά.

ΔΕΗ: Της χρωστάει η ΛΑΡΚΟ ένα σκασμό εκατομμύρια και πάει να περάσει αυξήσεις και νέες συλλογικές συμβάσεις. Λες και μπορεί να τις πληρώσει. Η ΔΕΗ πρέπει να ανασυνταχθεί και υπάρχουν λύσεις.

ΟΠΑΠ: Μπαίνουν σήμερα τα κομμάτια από την επανεπένδυση του μερίσματος ενώ καταβάλλεται και σε χρήμα το μέρισμα σε όσους προτίμησαν τα μετρητά αντί των μετοχών. Έχει χρυσώσει τα τελευταία χρόνια ο οργανισμός τους μετόχους και συμπεριλαμβάνουμε φυσικά και τους βασικούς μετόχους.

ΑΔΜΗΕ: Με μικρό όγκο συναλλαγών ξεκίνησε στα 2,09 ευρώ με άνοδο 2,45% αν και ο πρώτος πωλητής είναι λίγο χαμηλότερα από την τελευταία πράξη.

ΜIG: Τσούκου-τσούκου πήγε σχεδόν στα 0,13 ευρώ. Είχε φτάσει και λίγο πιο ψηλά πριν λίγες συνεδριάσεις αλλά από την αρχή του χρόνου η άνοδος είναι σημαντική. Όχι βέβαια ότι μπορεί να διορθωθεί η άνοδος αυτή με την καταστροφή που έχει συντελεστεί στη μετοχή.

LAMDA: Με όγκο λίγο πάνω από 1.000 τεμάχια ξεκίνησε η μετοχή και με μικρή άνοδο. Η αποτίμηση στα 754 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Θετική εξέλιξη κατά την ταπεινή μας άποψη αποτελεί η «εμπλοκή» του υφυπουργού Δ.Οικονόμου και στο project της εισηγμένης στην Πάρο. Έχει τις γνώσεις και πρέπει να συμβάλει ώστε να ξεκολλήσει. Να τελειώνουμε και με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από την εφορία αρχαιοτήτων.

Πήγε, ξαναπήγε, δεν βρήκε κάτι πέρα από τα γνωστά. Ας δώσει το ΟΚ επομένων. Ένα σενάριο που παίζουν οι αγοραστές στη μετοχή είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη από αυτή που είχε αρχικά συμφωνηθεί. Τώρα, αν θα γίνει σε δεύτερο χρόνο ή θα επιχειρηθεί να γίνει άμεσα, μη μας ρωτάτε, είναι αρκετά νωρίς ακόμα.

Η μετοχή ξεκίνησε με μικρό όγκο και με τον αγοραστή να είναι οριακά χαμηλότερα από τα 1,80 ευρώ. Ο μεγάλος όγκος συναλλαγών των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων μάλλον δε θα έχει συνέχεια.

MODA BAGNO: Γαλαντόμοι οι αγοραστές… Βγαίνουν από το -20% και κάτω. Σιγά βρε παιδιά μη ξοδεύεστε τόσο.

ΕΛΤΡΑΚ: Τι γίνεται βρε παιδιά; Θα δούμε καμιά δημόσια πρόταση; Έχει ακόμα χρονικό περιθώριο, αλλά μήπως να το συντομεύει ο αγοραστής;

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Στα 2 ευρώ άνοιξε η μετοχή με όγκο μόλις 75 τεμάχια και άνοδο 9,89%. Με βάση τα τελευταία δεδομένα θεωρούμε πως η τιμή πλέον είναι δίκαιη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης