Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανία): Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να αποτρέψουμε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Μέση Ανατολή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανία): Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να αποτρέψουμε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Μέση Ανατολή
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ευρώπη κάνει οτιδήποτε χρειάζεται ώστε να διατηρήσει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν
Στο γεγονός ότι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες αναφέρθηκε σήμερα (15/7) ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Jeremy Hunt, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν με τη Δύση.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η βρετανική Guardian, ο κ. Hunt υποσχέθηκε να εργαστεί με τους υπόλοιπους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να παραμείνει σε ισχύ το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA), από το οποίο αποχώρησαν το περασμένο έτος οι Ηνωμένες Πολιτείες.
«Η Μέση Ανατολή είναι ήδη μία από τις πιο ασταθείς περιοχές του κόσμου, αλλά εάν οι διάφορες πλευρές ήταν εξοπλισμένες με πυρηνικά, αυτό θα αποτελούσε μία υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Hunt, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θα κάνω τα πάντα ώστε να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο».
«Θα οικοδομήσω την ηγεσία που δείχνει το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται ώστε να διατηρήσουμε την πυρηνική συμφωνία και εργαζόμαστε ώστε να ενθαρρύνουμε το Ιράν να επιστρέψει στη συμμόρφωση», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ώστε να διατηρήσουμε ζωντανή την πυρηνική συμφωνία του Ιράν», ενώ πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι η Βρετανία θεωρεί τις ΗΠΑ ως τον πιο κοντινό της σύμμαχο, διαφωνεί με τη στάση της Ουάσιγκτον στο θέμα του Ιράν.
Σημειώνεται ότι στόχος της συνάντησης των ευρωπαϊκών χωρών είναι να βρουν τρόπους να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, και να επανεκκινήσουν το διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης