Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Mogherini (ΕΕ) – Cavusoglu (Τουρκία) για τις προκλήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ

Επικοινωνία Mogherini (ΕΕ) – Cavusoglu (Τουρκία) για τις προκλήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ
Παντελώς απαράδεκτες χαρακτήρισε τις προκλήσεις της Τουρκίας στ ην κυπριακή ΑΟΖ ο υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας, Michael Roth
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Federica Mogherini με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Cavusoglu λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, κατά το οποίο αναμένεται να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας για τη δραστηριότητα της στην κυπριακή ΑΟΖ.
Προσερχόμενη στο Συμβούλιο η Mogherini υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ τέθηκε το θέμα των τουρκικών δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Μόλις μίλησα στον Υπουργό Εξωτερικών Cavusoglu σχετικά με τις τουρκικές δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο και ξεκίνησα το τηλεφώνημα εκφράζοντας την πλήρη αλληλεγγύη μου προς τον τουρκικό λαό, καθώς σήμερα είναι η τρίτη επέτειος από την απόπειρα πραξικοπήματος και νομίζω ότι όλοι θυμόμαστε εκείνη τη μέρα και εκείνη τη νύχτα πολύ καλά.
Η αλληλεγγύη μας προς τον Τουρκικό λαό δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, αλλά σήμερα τα Κράτη Μέλη θα συζητήσουν ακόμη το πως θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις που έλαβαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο σχετικά με τη γεωτρητική δραστηριότητα» υπογράμμισε η Mogherini χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Πάντως, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας Michael Roth χαρακτήρισε «παντελώς απαράδεκτες» τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ενώ και ο Φινλανδός ΥΠΕΞ έκανε λόγο για κρίσιμη ημέρα, υποστηρίζοντας πως η Φινλανδία ανησυχεί και πως η διπλωματία θα πρέπει να δώσει την απάντηση σε αυτήν την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης