Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tζούφη: Η κατάργηση του ασύλου στηρίζεται σε επιχειρηματολογία συκοφάντησης των δημόσιων πανεπιστημίων

tags :
Tζούφη: Η κατάργηση του ασύλου στηρίζεται σε επιχειρηματολογία συκοφάντησης των δημόσιων πανεπιστημίων
«Τα ελληνικά πανεπιστήμια, βρίσκονται πολύ υψηλά στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και οι απόφοιτοί τους γίνονται δεκτοί στις καλύτερες σχολές του κόσμου», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη
«Τα ελληνικά πανεπιστήμια, βρίσκονται πολύ υψηλά στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και οι απόφοιτοί τους γίνονται δεκτοί στις καλύτερες σχολές του κόσμου», ανέφερε η βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.
Η κ. Τζούφη τόνισε πως στην ακαδημαϊκή κοινότητα επικρατεί ηρεμία και πως από τα 24 πανεπιστήμια, μόνο σε 3-4 κεντρικά ιδρύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρατηρούνται μεμονωμένα κρούσματα παραβατικότητας και ανομίας.
Συνεπώς το πρόβλημα εντοπίζεται σε πανεπιστημιουπόλεις που βρίσκονται στο κέντρο των δύο μεγάλων πόλεων, όπου τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα είναι πιο έντονα.
Η βουλευτής Ιωαννίνων επισήμανε πως υπάρχει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των κακουργηματικών πράξεων εντός των πανεπιστημιακών χώρων, συνεπώς, όπως τόνισε, η εξαγγελία της νέας κυβέρνησης για την κατάργηση του ασύλου στηρίζεται σε μια επιχειρηματολογία συκοφάντησης των δημόσιων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ενώ αποτελεί σημείο ιδεολογικής αναφοράς για τα συντηρητικά ακροατήρια του κυβερνώντος κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης