Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε επιλεγμένα μικρά το ενδιαφέρον, ποια βαριά πιέστηκαν

tags :
Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε επιλεγμένα μικρά το ενδιαφέρον, ποια βαριά πιέστηκαν
ΑΓΟΡΑ: Έχουμε πάλι τα δικά μας κι δεν μπορέσαμε να δούμε υψηλότερα επίπεδα παρά τα ιστορικά υψηλή στις ΗΠΑ. Αυτό δε μας πειράζει βέβαια αφού πολλές από τις μετοχές που παρακολουθούμε είχαν ενδιαφέρον.

Οι τράπεζες εξακολουθούν να δημιουργούν κάποιες ανησυχίες στο επενδυτικό κοινό. Τώρα βλέπετε και οι φήμες που κυκλοφορούν είναι περισσότερες σε σύγκριση με παλαιότερα και όλοι έχουν και από μία είδηση να πουν. Κλείνουμε τα αυτιά μας και παραμένουμε πιστοί στα θεμελιώδη.

Είναι ωστόσο κάποια… σενάρια για τις τράπεζες τα οποία μας βρίσκουν κάπως σύμφωνούς αναφορικά με το πως έχουν «συλλάβει» κάποιοι την ιδέα και πως την αναλύουν. Ωστόσο, δεν μπορούμε να το δεχτούμε ως κάτι που θα γίνει, γι’ αυτό και δεν έχουμε δει ακραίες συμπεριφορές στο ταμπλό. Γι’ αυτό και κλείνουμε εδώ το θέμα.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Ο τζίρος ήταν αρκετά χαμηλός και την πορεία της αγοράς επηρέασαν κι άλλες μετοχές εκτός τραπεζών. Για παράδειγμα η ΔΕΗ. Κανένας ενδιαφερόμενος για τις λιγνιτικές και ίσως και επηρέασαν και οι δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος είπε ότι δεν έχει λεφτά ούτε για κολώνες.

Όχι, ότι όποιος διαβάζει τον ισολογισμό βγάζει άλλο συμπέρασμα αλλά τέλος πάντων. Έχουμε μάθει ότι όποιος παραλαμβάνει, ο προηγούμενος του έχει παραδώσει «καμένη γη» και προχωράμε.

Πιέσεις σε Τιτάν, με τη δημόσια πρόταση να λήγει μέσα στην εβδομάδα. Πιέσεις στον ΟΛΠ αν και είχε κάνει υψηλό όγκο στα 23 ευρώ, πιέσεις στην Coca Cola και σε άλλα βαριά χαρτιά.

ΤΙΤΑΝ: Σημαντική πίεση στη μετοχή. Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 17,38 ευρώ με απώλειες 4.40%.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Και εδώ είχαμε σημαντικές απώλειες με καλό όγκο συναλλαγών.

ΟΛΠ: Δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να περάσει πάνω από τα 23 ευρώ αν και οι αγοραστές είχαν πάρει πολλά κομμάτια από τους πωλητές στη συγκεκριμένη τιμή. Από τα 22 ευρώ ξεκινάει αύριο.

ΔΕΗ: Και πάλι καλά με τόσα αρνητικά νέα. Στα 2,20 ευρώ έκλεισε με απώλειες 2,40% και όγκο 847 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Κάτω από τα 5 ευρώ με υψηλό ημέρας τη συγκεκριμένη τιμή και χαμηλό τα 4,82 ευρώ.

LAMDA: Ωραία παίζεται το χαρτί, αυτά να τα λέμε και να τα γράφουμε. Στα 9,50 ευρώ με άνοδο 1,28% όγκο 97 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 757 εκατ. ευρώ. Χαμηλό ημέρας στα 9,38 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλη πίεση στη μετοχή της Πειραιώς που είχε και investor day και έβγαλε και νέα εθελούσια έξοδο. Ο τραπεζικός δείκτης βρέθηκε να χάνει 2,1% αλλά μάζεψε στο τέλος αφού η Alpha γύρισε θετική η Εθνική είχε οριακές απώλειες όπως και η Eurobank. Η Πειραιώς έχασε 3,85%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Από τα μικρά τράβηξε η συγκεκριμένη τα βλέμματα, αφού και πίσω έχει μείνει και αξίζει καλύτερης αποτίμησης. Για να δούμε αν ξυπνάει και η συγκεκριμένη μετοχή, η οποία περιλαμβάνεται φυσικά στις επιλογές της στήλης.

Αύξησε όγκο στις 47 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 3,06 ευρώ με άνοδο 5,52% και αποτίμηση 52,3 εκατ. ευρώ. Να ξαναπούμε πως έχει δικά της δύο λιμάνια και εγκαταστάσεις που πλέον δεν μπορούν να φτιαχτούν. Σε πολυετή υψηλά και η συγκεκριμένη!

ΛΑΝΑΚΑΜ: 9 χιλ. τεμάχια όγκο, η μετοχή που δεν άνοιγε όταν την είχαμε εντοπίσει στα 0,33 ευρώ. Στα 0,82 ευρώ και κάποιοι μάλλον βλέπουν πως αξίζει καλύτερης αποτίμησης από τα 4,8 εκατ. ευρώ που είναι τώρα.

ΛΥΚΟΣ: Κλείσιμο σε υψηλά ημέρας που είναι και υψηλά κάποιων ετών. Στα 1,35 ευρώ με άνοδο 8,87% και όγκο 102 χιλ. τεμάχια. Ούτε αυτή άνοιγε πριν από λίγους μήνες. Αυτά για όσους λένε πως στην περιφέρεια εγκλωβίζεσαι. Όταν έρθει η ώρα και έχεις αγοράσει εκεί που κάποιοι νομίζουν ότι εγκλωβίζεσαι και έχεις υπομονή πουλάς όσα θέλεις.

ΕΚΤΕΡ: Υποχώρησε 1,12% και στα 1,77 ευρώ με χαμηλό όγκο σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις (111 χιλ. τεμάχια).

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Στα 1,98 ευρώ και κοντά στα υψηλά ημέρας των 2 ευρώ με όγκο 7 χιλ. τεμάχια. Καλή η αποτίμηση πλέον της μετοχής.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Οι φήμες για την πώληση υπάρχουν εδώ και μερικές μέρες αλλά έχουμε ακούσει τόσα πολλά, οπότε περιμένουμε ενημέρωση από τις επίσημες ανακοινώσεις ή να δούμε κίνηση που θα σηματοδοτεί εξελίξεις.

Καλύτερη σήμερα η συμπεριφορά της μετοχής, φάνηκε πως έχει προσεχτικό αγοραστή. Στα 2,24 ευρώ με άνοδο 4,19% όγκο 54 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 91 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Καλοδεχούμενη και η δική της κίνηση. Πήγε και η Ιντρακόμ Κατασκευές καλά αν και έκλεισε χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας.

CENTRIC: Στις 247 χιλ. τεμάχια ο όγκος των συναλλαγών. Προσεκτικός ο αγοραστής ήταν στημένος μεταξύ 0,23 ευρώ και 0,2380 ευρώ. Έκλεισε στα 0,2380 ευρώ με υψηλό ημέρας στα 0,2460 ευρώ και οριακές απώλειες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης