Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rogers: Έρχεται η χειρότερη bear market όλων των εποχών στη Wall Street

Rogers: Έρχεται η χειρότερη bear market όλων των εποχών στη Wall Street
Ο γνωστός οικονομολόγος – επενδυτής Jim Rogers αναμένει ότι η bear market θα εμφανιστεί εντός των επόμενων δύο ετών
Εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον των αγορών και κυρίως της Wall Street εμφανίζεται ο Jim Rogers, ο κορυφαίος επενδυτής και οικονομολόγος σε συνέντευξή του, καθώς υποστηρίζει ότι μία επιθετική bear market θα «χτυπήσει» την αμερικανική αγορά.
Μάλιστα θεωρεί ότι αυτή θα είναι «η χειρότερη bear market στη μέχρι σήμερα ιστορία».
Στη συνέντευξή του υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν επενδύει σε αμερικανικές μετοχές καθώς αναμένει ότι θα υπάρξουν αρκετά προβλήματα εντός των επόμενων δύο ετών και ως εκ τούτου δεν αγοράζει αμερικανικά assets.
Εκτιμά ότι η συνεχής ανοδική πορεία ορισμένων μετοχών, όπως για παράδειγμα των Apple και Google δεν είναι φυσιολογική και εκφράζει έντονες ανησυχίες για το μέλλον της Wall Street.
Υποστηρίζει ότι θα υπάρξει μία νέα bear market στην αμερικανική αγορά, χειρότερη από αυτήν που ξεκίνησε το 2008 και την τοποθετεί εντός του επόμενου ή μεθεπόμενου έτους.
Μάλιστα τονίζει ότι αυτή έχει, ήδη, αρχίσει όπως δείχνει η πορεία οικονομιών όπως αυτών Λετονίας, Αργεντινής, Βενεζουέλας και Τουρκίας και προσθέτει ότι έχουν υπάρξει καταρρεύσεις τραπεζών σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές, αλλά κανείς δεν έχει δώσει την απαιτούμενη προσοχή σε αυτά τα φαινόμενα.
Προβλέπει ότι μπορεί να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στην εμπορική κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κάτι που θα ανακουφίσει τις αγορές, αλλά αυτή η «ανακούφιση» θα είναι βραχύβια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης