Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ναυάγησαν» τα σχέδια της Budweiser για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

tags :
«Ναυάγησαν» τα σχέδια της Budweiser για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
Δεν θα πραγματοποιηθεί η εισαγωγή της Budweiser στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ 
Να μην πραγματοποιήσει εν τέλει την σχεδιαζόμενη αρχικά δημόσια προσφορά (initial public offering, IPO) -η μεγαλύτερη για το 2019, με στόχο την άνληση 9,8 δισεκ. δολαρίων ΗΠΑ και αποτίμηση 64 δισεκ. δολαρίων- της Budweiser στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Anheuser-Busch (ΑΒ) InBev NV.
Η ΑΒ εξήγησε -την Παρασκευή (12/7)- ότι δεν προχώρησε στη συναλλαγή εν μέρει λόγω των «επικρατουσών συνθηκών στην αγορά».
Η αποτυχία εξηγείται εν μέρει από τη μετατόπιση των τάσεων στην Κίνα, όπου οι νεότεροι καταναλωτές απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τις παραδοσιακές μπίρες προς τις πιο προσιτές craft και τα κοκτέιλ, αλλά και τον αυξημένο ανταγωνισμό στην Κίνα, καθώς η ανταγωνίστρια Heineken ολοκλήρωσε μια μεγάλη συμφωνία με μια κρατική εταιρεία.
«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν καλύτεροι μέρη για να επενδύσουμε σε μπίρες, όπως η Carlsberg ή η Heineken», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Jefferies International Ed Mundy στο Bloomberg Television στις 12 Ιουλίου, πριν η εταιρεία ανακοινώσει την αναστολή της δημόσιας προσφοράς.
Η Jefferies είχε υπολογίσει την αποτίμηση στα 45 δισεκ. δολάρια, επισημαίνεται.
Επισημαίνεται πως η Budweiser Brewing Company παράγει μερικές από τις δημοφιλέστερες μπύρες στον κόσμο, όπως η ομώνυμη, η Stella Artois, Corona και η Hoegaarden.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ζυθοποιία στην Ασία.
Ενδεικτικά, τα έσοδα για το περασμένο έτος ανήλθαν σε 1,87 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ, με έσοδα ύψους 8,46 δισεκ. δολαρίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης