Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Παραιτούμαι μόλις αναλάβει ο νέος πρωθυπουργός - Να μην υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία

tags :
Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Παραιτούμαι μόλις αναλάβει ο νέος πρωθυπουργός - Να μην υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία
Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανία): Παραιτούμαι μόλις αναλάβει ο νέος πρωθυπουργός
Σημαντικές αλλαγές ανακατεύουν την τράπουλα στο μέτωπο των Βρετανών Συντηρητικών, με τον τρόπο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ να εξακολουθεί να διχάζει τους Τόρις.
Την αποχώρησή του ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Philip Hammond.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι δεν θα παραμείνει στο αξίωμά του όταν αναλάβει ο νέος πρωθυπουργός, την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Hammond είπε ότι δεν θέλει να κάνει «δύσκολη τη ζωή» ούτε του B. Johnson, ούτε του Jeremy Hunt, των δύο διεκδικητών της πρωθυπουργίας και της ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος.
Ο διάδοχος της απερχόμενης πρωθυπουργού T. May θα την αντικαταστήσει στις 24 Ιουλίου.
Ο Philip Hammond υπογράμμισε ότι θα εργαστεί για να αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια μεταβατική συμφωνία που θα μαλάκωνε το οικονομικό σοκ.
«Αν η νέα κυβέρνηση προσπαθήσει να οδηγήσει το ΗΒ στην άκρη του γκρεμού που αποκαλείται Brexit χωρίς συμφωνία, θα κάνω ό,τι μπορώ για να το σταματήσω», επέμεινε.
Η πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών έχει ταχθεί κατά του Brexit χωρίς συμφωνία.
Ωστόσο, τόσο ο Johnson όσο και ο Jeremy Hunt δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία, αν χρειαστεί.
Ο Philip Hammond είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016 και έχει εξοργίσει τους υποστηρικτές της αποχώρησης τασσόμενος ξεκάθαρα κατά ενός Brexit χωρίς συμφωνία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης