Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Ποιος είναι ο μοναδικός καταλύτης για να διατηρηθεί η άνοδος στη Wall Street

tags :
JPMorgan: Ποιος είναι ο μοναδικός καταλύτης για να διατηρηθεί η άνοδος στη Wall Street
Το «κλειδί» για πρόσθετα κέρδη στη Wall Street θα είναι τα εταιρικά μεγέθη να διαψεύσουν τις εκτιμήσεις και να κινηθούν ανοδικά
Υπάρχει ένας καταλύτης, όχι και τόσο κρυφός, ο οποίος μπορεί να διατηρήσει την ανοδική πορεία στην αμερικανική αγορά και να στείλει τον δείκτη S&P 500 άνω των 3.200 μονάδων, σύμφωνα, τουλάχιστον, με τους αναλυτές της JPMorgan.
Όπως αναφέρουν σε report του «καθώς ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών β’ τριμήνου, η πορεία των μετοχών και των πιστώσεων σε σύγκριση με αυτήν των ομολόγων έχουν βρεθεί σε ένα σταυροδρόμι.
Αυτά που γνωρίζουν οι επενδυτές που τοποθετούνται σε αρκετά assets και όχι μόνο σε μετοχές είναι τα ακόλουθα:

  1. Τα κέρδη και τα περιθώρια κέρδους των αμερικανικών εταιρειών έφθασαν στο ζενίθ τους στα τέλη του 2018 και από τότε ακολουθούν πορεία αποδυνάμωσης, όπως ακριβώς και η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα.
  2. Ο μέσος όρος των αναλυτών εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 θα υποχωρήσουν κατά 2% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας την πρώτη υποχώρηση από το 2015 – 16.
  3. Οι προειδοποιήσεις των επιχειρήσεων για αρνητική πορεία της κερδοφορίας τους ήταν οι περισσότερες, επίσης, από την περίοδο 2015 – 16.
  4. Τα hedge funds εμφανίζουν μία περίεργη συμπεριφορά, καθώς όσα χρησιμοποιούν την τακτική των long ή short θέσεων μειώνουν την έκθεσή τους σε μετοχές, ενώ αυτά που εξετάζουν την πορεία των μακροοικονομικών δεδομένων την αυξάνουν.

Κατά τους αναλυτές της JPMorgan αυτό που μπορεί  να οδηγήσει υψηλότερα τις μετοχές δεν είναι άλλο από το να διαψευσθεί η εκτίμηση για πτώση των κερδών ανά μετοχή κατά 2%.
Σε περίπτωση που αυτό συμβεί και τα κέρδη ανά μετοχή ενισχυθούν κατά 1% ή 2%, τότε ο S&P 500 θα μπορεί να ξεπεράσει τις 3.200 μονάδες (σ.σ.: κατακτώντας νέο ιστορικό υψηλό) και πιθανώς να κινηθεί ακόμη υψηλότερα, ενώ ακόμη μεγαλύτερη ώθηση θα δεχθεί στο τέλος του Ιουλίου 2019, ιδιαίτερα εάν η Fed προχωρήσει σε μείωση του βασικού επιτοκίου των ΗΠΑ κατά 50 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης