Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Περιμένουν αντίδραση οι αναλυτές – Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ και ελληνικό ομόλογο

tags :
ΧΑ: Περιμένουν αντίδραση οι αναλυτές – Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ και ελληνικό ομόλογο
Εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ, η έκδοση του ελληνικού ομολόγου και η πορεία των πωλήσεων της Jumbo θα τραβήξουν τα βλέμματα των επενδυτών στο ΧΑ 
Αντίδραση περιμένουν οι αναλυτές στη σημερινή συνεδρίαση αφού σημειώνουν πως ο χαμηλός όγκος συναλλαγών μπορεί αν αποτελεί ένδειξη ότι η προσφορά μειώνεται.
Από την άλλη το καλό κλίμα μέσα στο οποίο έγινε η πρώτη συνάντηση με τους θεσμούς εκλαμβάνεται ως θετική εξέλιξη από την αγορά και θα μπορούσε να συμβάλει σε μία ανοδική κίνηση.
Η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να βγει στις αγορές τραβάει επίσης το ενδιαφέρον των επενδυτών.
Πρόκειται για έκδοση ομολόγου με διάρκεια 7ετή και δεν αποκλείεται το βιβλίο να ανοίξει και σήμερα.
Η Ελλάδα επιθυμεί να αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ με κόστος μικρότερο από 2%.
Η Jumbo έδωσε στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων στο δεύτερο εξάμηνο, σημειώνοντας πως αυξήθηκαν 8,1% έναντι 7,6% στο πρώτο εξάμηνο και για το σύνολο της χρήσης που έληξε στις 30/6/19 οι πωλήσεις ανήλθαν στα 812 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 7,8%.

Eurobank
Για σήμερα οι επενδυτές θα περιμένουν τα νέα από την έκδοση ομολόγου και θα έχουν επίσης στραμμένο το βλέμμα τους και στα εταιρικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ και τα οποία θα δώσουν τον τόνο στις διεθνείς αγορές αυτή την εβδομάδα.

Euroxx
Περιμένουμε το ΧΑ να κινηθεί υψηλότερα λόγω της πρώτης συνάντησης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών η οποία έγινε σε καλό κλίμα, ωστόσο με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Beta
Μία αντίδραση είναι πιθανή στη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι μειούμενοι όγκοι συναλλαγών ίσως είναι ένδειξη ότι εξαντλείται η προσφορά.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης