Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τα κέρδη στη Wall - Στο -0,69% και τις 21.535,25 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τα κέρδη στη Wall - Στο -0,69% και τις 21.535,25 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,07% στις 28.573,50 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (16/7) οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο της νέας ανόδου που σημειώθηκε στη Wall Street κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στα εταιρικά αποτελέσματα τα οποία θα δημοσιευθούν μέσα στις επόμενες μέρες.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,69% στις 21.535,25 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Casio Computer και Sony υποχώρησαν κατά -3,95% και -3,03% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,45% στις 2.091,87 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της SK Hynix υποχώρησε κατά -0,13%.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,07% στις 28.573,50 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε επίσης με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,09% στις 10.886,05 μονάδες, με τη μετοχή της Foxconn να ενισχύεται κατά +1,51%.
Αντίθετα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε στο -0,16% και τις 2.937,62 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -0,28% και τις 9.283,38 μονάδες.
Όσον αφορά την Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά -0,18% στις 6.641 μονάδες, στον απόηχο των πρακτικών που δημοσιεύθηκαν από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της Reserve Bank of Australia, «τα μέλη της τράπεζας έκριναν ότι μία περαιτέρω μείωση των επιτοκίων θα στήριζε την απαραίτητη ανάπτυξη στην απασχόληση και τα εισοδήματα και θα πρωθούσε ισχυρότερες συνολικές οικονομικές συνθήκες, οι οποίες με τη σειρά τους θα στήριζαν τη σταδιακή αύξηση του υποκείμενου πληθωρισμού».
Στη Wall Street, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02%, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τους δείκτες Dow Jones και Nasdaq, οι οποίοι έκλεισαν στο +0,10% και +0,17% αντίστοιχα.
Οι αγορές στις ΗΠΑ βρίσκονται σε ανοδική τροχιά από τις αρχές Ιουνίου, εν μέσω προσδοκιών στις τάξεςι των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στο τέλος του μήνα, προκειμένου να στηρίξει την αμερικανική οικονομία.
Το μόνο ερώτημα που υπάρχει, σύμφωνα με τους επενδυτές, είναι πόσο μεγάλη θα είναι η μείωση των επιτοκίων που θα πραγματοποιήσει η Fed, και η οποία θα είναι η πρώτη μείωση που θα λάβει χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια.
Εκτός από τα εταιρικά αποτελέσματα που αναμένονται εντός της εβδομάδας, στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα στοιχεία που αφορούν τις λιανικές πωλήσεις, τον τομέα κατοικιών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.
Οριακές διακυμάνσεις καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού συνεχίζουν τις εξαγωγές πετρελαίου μετά την προσωρινή διακοπή που είχε φέρει η τροπική καταιγίδα Barry.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,50 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,10% στα 59,52 δολ. ανά βαρέλι.
Τις τελευταίες ώρες η τροπική καταιγίδα Barry έχει υποχωρήσει σημαντικά, και οι παραγωγοί πετρελαίου έχουν αποκαταστήσει το 74% της λειτουργίας τους, η οποία είχε διακοπεί κατά τις προηγούμενες ημέρες.
«Η τροπική καταιγίδα Barry θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη», σχολιάζει ο αναλυτής στον τομέα της ενέργειας, Phil Flynn, προσθέτοντας ότι η αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων που αφορούν τις ΗΠΑ και το Ιράν θα μπορούσαν επίσης να μετριάσουν τις ανοδικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.
Παράλληλα, τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η κινεζική κυβέρνηση και τα οποία αφορούν την ανάπτυξη της χώρας για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 έδειξαν ότι το ΑΕΠ επεκτάθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων 27 ετών, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας.
Ωστόσο, τα υπόλοιπα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες, και τα οποία αφορούν τη βιομηχανική παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις και τις καφαλαιουχικές δαπάνες για τον Ιούνιο του 2019, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες ότι η κινεζική οικονομία σταθεροποιείται.
Όσον αφορά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, και ο εμπορικός αντιπρόσωπος της χώρας, Robert Lighthizer, αναμένεται να ταξιδέψουν στο Πεκίνο προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, εφόσον η τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν αυτή την εβδομάδα είναι θετική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης