Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ο δείκτης «μάχεται» για το πρόσημο, ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ο δείκτης «μάχεται» για το πρόσημο, ποιες μετοχές ξεχωρίζουν
ΑΓΟΡΑ: Για να δούμε αν θα καταφέρουμε να βγάλουμε αντίδραση. Αυτά βέβαια για όσους κοιτούν δείκτες, γιατί το ενδιαφέρον για συγκεκριμένες μετοχές υπάρχει. Δεν μας παραξενεύει που γίνεται μια στάση αν και διαβάζουμε κάποια σχόλια αναλυτών, οι οποίοι στέκονται στα γραφήματα των τραπεζών.

Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα πάντως και από τα βαριά χαρτιά να δείχνουν κάποιες καλές διαθέσεις. Πειραιώς και Eurobank μετά τα πρώτα λεπτά άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και ακολούθησε η Εθνική Τράπεζα και λιγότερο η Alpha Bank.

ΔΕΗ: Στα 2,2 ευρώ αμετάβλητη με όγκο κάτω από 30 χιλ. τεμάχια, ψάχνει κατεύθυνση με εναλλαγές στο πρόσημο. Από την άλλη ο ΑΔΜΗΕ υποχωρεί 1,69%. Τι να πούμε…

FOLLI FOLLIE: Απίστευτου μεγέθους η απάτη. Πραγματικά τέτοια νούμερα ούτε στη φαντασία κάποιων. Και σημειώστε πως και αυτά δεν τα αποδέχεται ο ορκωτός. Σχεδόν για όλα έχει κάνει σημείωση. Απίστευτο πραγματικά. Οι συνέπειες δυστυχώς για τους εγκεφάλους δεν είναι αυτές που θα έπρεπε.

Εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν κάνει φτερά. Από την ανάλυση του «υποτιθέμενου» αναμορφωμένου ισολογισμού για το 2017 που δημοσιεύτηκε έτσι όπως δημοσιεύτηκε σήμερα, μετά από τόσους μήνες δείχνει το μέγεθος του μαγειρέματος, αλλά και η πορεία των χρημάτων εκτός αμοιβών που γνωρίζουν όλοι πόσα έπαιρναν τα μέλη του Δ.Σ.

Μέχρι και αμοιβή σε κάποιον που υποτίθεται ότι θα έφερνε επενδυτή και καλά να βάλει λεφτά έδωσαν. Τι να πούμε!

PROFILE: Εκποιήθηκαν 99,5 χιλ. μετοχές με τιμή μεταξύ 3,44 -3,38 ευρώ. Η συνολική αξία ανήλθε στις 338 χιλ. ευρώ περίπου. Η μετοχή είχε κλείσει στα 3,57 ευρώ χθες 15/7 επομένως υπήρξε ένα καλό discount.

Η μετοχή υποχωρεί λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης 3,36% και βρίσκεται στα 3,45 ευρώ με χαμηλό όγκο βέβαια κάτω από 2 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 40,7 εκατ. ευρώ.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Αν και μικρός ο όγκος στο ξεκίνημα η μετοχή φαίνεται να θέλει να πάει υψηλότερα. Στα 2,24 ευρώ με άνοδο 13,13% και αποτίμηση 3,4 εκατ. ευρώ. Πιστεύουμε πως ίσως εδώ να υπάρχει κάποια είδηση που να δικαιολογεί την πορεία.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Νέα προσπάθεια να περάσει πάνω από τα 2,30-2,35 ευρώ εν μέσω πληροφοριών που δεν έχουν επιβεβαιωθεί για αγοραστή στο συγκρότημα. Στα 2,30 ευρώ με όγκο 20 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Συνεχίζει ανοδικά και θα πρέπει κάποια στιγμή να αφήσει τα απότομα πάνω κάτω και να βελτιώσει τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά της. Στο 1,04 ευρώ με αποτίμηση 79 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε τα αποτελέσματα εξαμήνου ώστε να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας για τον όμιλο.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Στα 0,66 ευρώ και με σημαντική άνοδο από την τιμή της αύξησης, κάνει τους όρους τώρα πιο ελκυστικούς. Αν δηλαδή ένας επενδυτής έχει δικαιώματα υπάρχει discount και είναι προς το συμφέρον του να ασκήσει τα δικαιώματα. Βέβαια και η τιμή του δικαιώματος δεν είναι κακή. Στα 0,0365 βγαίνει ο πρώτος αγοραστής.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Με +20% έτρεξαν οι πωλήσεις στο εξάμηνο και το 47% των πωλήσεων είναι εξαγωγές. Στα 14,4 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις από 12 εκατ. ευρώ πέρυσι. Αυτά από την ανακοίνωση.

JUMBO: Οι πωλήσεις στη χρήση που έληξε 30/6/19 ανήλθαν στα 812,2 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 7,8%. Η IBG σημειώνει πως είναι θετική για τη μετοχή αναγνωρίζοντας ωστόσο πως τα τρέχοντα επίπεδα δείχνουν ότι η μετοχή είναι δίκαια αποτιμημένη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης