Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Johnson και Hunt συμφωνούν ότι οι δηλώσεις Trump για τις γυναίκες γερουσιαστές των ΗΠΑ ήταν απαράδεκτες

Μ. Βρετανία: Johnson και Hunt συμφωνούν ότι οι δηλώσεις Trump για τις γυναίκες γερουσιαστές των ΗΠΑ ήταν απαράδεκτες
Απέφυγαν ωστόσο να τις χαρακτηρίσουν ρατσιστικές
Απαράδεκτες χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump σε γυναίκες γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson και Jeremy Hunt.
Κατά τη διάρκεια debate για τη διεκδίκηση της ηγεσίας των Συντηρητικών και για το πρωθυπουργικό αξίωμα, οι δύο υποψήφιοι ερωτήθηκαν για τις πρόσφατες δηλώσεις Trump, κατά τις οποίες κάλεσε τις γυναίκες γερουσιαστές «να πάνε πίσω και να βοηθήσουν στο να φτιαχτούν τα τελείως διαλυμένα και κατακλυσμένα από εγκληματικότητα μέρη απ’ όπου κατάγονται», αντί να ασκούν κριτική στις ΗΠΑ.
«Είναι τόσο ενδιαφέρον να βλέπω «Προοδευτικές» γυναίκες γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, που προέρχονται από χώρες οι κυβερνήσεις των οποίων είναι μια ολοκληρωτική και απόλυτη καταστροφή… κακόβουλα να λένε στους πολίτες των ΗΠΑ… πώς πρέπει να διοικείται η κυβέρνησή μας» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο Trump, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις.
«Οι σχέσεις Μ. Βρετανίας – ΗΠΑ είναι απίστευτα σημαντικές, αλλά εάν είσαι ο ηγέτης μιας πολυφυλετικής και πολυπολιτισμικής κοινωνίας, δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς και να προτρέπεις ανθρώπους να επιστρέψουν εκεί από όπου ήρθαν.
Είναι τελείως απαράδεκτο» είπε ο Johnson.
Ωστόσο και οι δύο αρνήθηκαν να χαρακτηρίσουν τις δηλώσεις αυτές ρατσιστικές.
«Είναι ο πρόεδρος μιας χώρας, η οποία συμβαίνει να είναι ο πιο στενός μας σύμμαχος.
Νομίζω ότι δεν θα βοηθήσει την κατάσταση να χρησιμοποιούμε τέτοιους χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο των ΗΠΑ» υποστήριξε από την πλευρά του ο Hunt, προσθέτοντας ότι έχει καταστήσει σαφή τη θέση του για το πόσο προσβλητικό είναι να χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους εκφράσεις.
Σημειώνεται πάντως πως από τις 4 γυναίκες γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, στις οποίες αναφερόταν ο Trump, οι τρεις έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ και η τέταρτη αποτελεί πρόσφυγα από τη Σομαλία, η οποία έφτασε στις ΗΠΑ το 1992.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης