Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω επιδείνωση καταγράφει ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Ιούλιο 2019, στις -24,5 μονάδες

Γερμανία: Περαιτέρω επιδείνωση καταγράφει ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Ιούλιο 2019, στις -24,5 μονάδες
Ο υποδείκτης που αφορά την τρέχουσα κατάσταση της γερμανικής οικονομίας υποχώρησε στις -1,1 μονάδες
Περαιτέρω επιδείνωση καταγράφει ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (16/7) στοιχεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW), διευρύνοντας τις απώλειες που σημείωσε ο δείκτης τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης υποχώρησε στις -24,5 μονάδες, έναντι -21,1 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, ενώ απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τα υψηλά ενός έτους στα οποία βρέθηκε τον περασμένο Μάιο.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την τρέχουσα κατάσταση της γερμανικής οικονομίας κατέγραψε πτώση στις -1,1 μονάδες, έναντι 7,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις 5 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη οικονομικού κλίματος για την Ευρωζώνη, καταγράφηκε πτώση κατά μόλις 0,1 μονάδες, στις -20,3 μονάδες, ενώ ο υποδείκτης που αφορά την τρέχουσα κατάσταση διαμορφώθηκε στις -10,6 μονάδες.
Μέσω δήλωσης που πραγματοποίησε μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach, αναφέρθηκε στην επιδείνωση των μεταποιητικών παραγγελιών και την έλλειψη ανακούφισης στον τομέα των εξαγωγών ως δύο από τους βασικούς παράγοντες που συνέβαλαν στην πτώση του δείκτη.
«Η διαμάχη με το Ιράν φαίνεται να εντείνεται και η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αποτελεί ένα βάρος όχι μόνο για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας», ανέφερε ο κ. Wambach, ο οποίος προσθέτει πως «δεν έχει υπάρει κάποια σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που σχετίζονται με το πώς θα μοιάζει το Brexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης