Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία τον Μάιο 2019, στο 3,8% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία τον Μάιο 2019, στο 3,8% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η ετήσια αύξηση μισθών στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο +3,4% έναντι +3,2% τον Απρίλιο του 2019
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (16/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου 2019, στο 3,8%, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 1974.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 76%, ενώ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφηκε πτώση κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες.
Όσον αφορά το ποσοστό οικονομικής αδράνειας, σημειώθηκε πτώση κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στο 20,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, η ετήσια αύξηση μισθών στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο +3,4% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου +3,2% το προηγούμενο τρίμηνο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +3,1%.
Εφόσον εξαιρεθούν τα επιδόματα, η ετήσια άυξηση των μισθών διαμορφώθηκε στο +3,6% ετησίως, έναντι +3,4% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος θα περιοριστεί στο +3,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης