Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αρ. Φλώρος της Energa - Σφοδρή κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση

tags :
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αρ. Φλώρος της Energa - Σφοδρή κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση
Του απαγορεύεται η έξοδος από την χώρα, καταβάλλει ως εγγύηση 50.000 ευρώ
(upd) Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αναμένεται να αφεθεί εντός των επόμενων ωρών ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 21 ετών για την υπόθεση της Energa – Hellas Power.
H αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου έχει προκαλέσει αντιδράσεις και σφοδρή κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Αρ. Φλώρος αποφυλακίζεται λόγω του νέου ποινικού κώδικα, ενώ η Κουμουνδούρου καταγγέλλει στενές σχέσεις του διευθυντή τυ πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη με την οικογένεια Φλώρου.

Συγκεκριμένα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της Energa, έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα αναστολής της ποινής που κατέθεσε η πλευρά του Αρ. Φλώρου, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 50.000 ευρώ.
Η απόφαση έρχεται μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, με τον οποίο καταργήθηκε ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50) που όριζε ισόβια κάθειρξη, ενώ σήμερα το ανώτατο όριο ποινής ανέρχεται στα 15 έτη.
Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Αρ. Φλώρου, στον εντολέα τους έχουν αναγνωριστεί δυο ελαφρυντικά, και έτσι η πρωτόδικη ποινή των 21 ετών αναμένεται να είναι πολύ μικρότερη μετά την κρίση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Πριν από ένα χρόνο ο Αρ. Φλώρος είχε και πάλι αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας, όμως ο θόρυβος που ξέσπασε οδήγησε στην επιστροφή του στις φυλακές, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης κατά του βουλεύματος αποφυλάκισής του.
Παράλληλα, διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67%.

Ο ΛΑΓΗΕ για την αποφυλάκιση Α. Φλώρου

Με αφορμή τη σημερινή απόφαση αποφυλάκισης του κ. Αριστείδη Φλώρου, ο δημόσιος φορέας ΔΑΠΕΕΠ (πρώην ΛΑΓΗΕ) επισημαίνει σε ανακοίνωση ότι «εξακολουθεί να διεκδικεί με κάθε ένδικο μέσο από τον όμιλο εταιριών ENERGA A.E.και από την HELLAS POWER A.E. και τους υπευθύνους αυτών, το ποσόν των περίπου 115 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί στο έλλειμμα των συναλλαγών ΗΕΠ (Ημερήσιος Ενεργειακός Προγραμματισμός) και τέλος ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) που δημιούργησαν οι εταιρείες αυτές μετά τη διαγραφή τους από το Μητρώο Συναλλαγών ΗΕΠ, καθώς εάν το έλλειμμα αυτό δεν καλυφθεί από αυτούς που το δημιούργησαν, το ποσό αυτό θα κληθεί τελικώς να καταβάλει ο Έλληνας καταναλωτής και φορολογούμενος».
Όπως αναφέρει ο ΔΑΠΕΕΠ, ο κ. Α. Φλώρος έχει καταδικασθεί με την υπ.αριθμ.534/2017 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για κακουργηματική υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


ΝΔ: Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο

Με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για τις πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ όπως επισημαίνει και άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται.
Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που  ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της ΝΔ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει στην ανακοίνωση.
Η ΝΔ, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες.

ΣΥΡΙΖΑ: Στενές σχέσεις Δημητριάδη - Φλώρου (Energa) - Η ΝΔ αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη

Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη καθηκόντων διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού από τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίζεται προκαλώντας το πανελλήνιο, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Αντί η ΝΔ να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη για δήθεν αποφυλάκισή του με τον νέο Ποινικό Κώδικα οφείλει να απαντήσει άμεσα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ:
Ήταν ο κ. Δημητριάδης ο δικηγόρος που έφτιαξε τις offshore της οικογένειας Φλώρου την περίοδο που έλαβε χώρα το σκάνδαλο της Energa;
Ποιοι ήταν οι δικηγόροι που επισκέπτονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα τον κ. Φλώρο στη φυλακή;
Εάν δεν ξέρει ο κ. Μητσοτάκης, ίσως να μπορεί να απαντήσει ο κ. Δημητριάδης.
Έχει κληθεί σε απολογία εδώ και έναν χρόνο για τα πλαστά πιστοποιητικά;
Εάν όχι, και για αυτό ο νέος Ποινικός Κώδικας φταίει;
Γιατί ο κ. Φλώρος είχε εξασφαλίσει αναστολή εκτέλεσης ποινής (κάθειρξη 13 ετών) για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου, πολύ πριν καν τεθεί σε διαβούλευση ο νέος ΠΚ; Και για αυτό ο νέος Ποινικός Κώδικας φταίει;
Οι ισχυρισμοί της ΝΔ και των φίλα προσκείμενων Μέσων της πως ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα και για αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αβάσιμοι, είναι αστείοι.
Ο εξορθολογισμός του Ποινικού Κώδικα για τους καταχραστές του Δημοσίου, μετά και την 'υπόθεση της καθαρίστριας' δεν έφερε καμία ουσιώδη αλλαγή στο θεσμό της αναστολής εκτέλεσης της ποινής για τους καταδικασθέντες σε πολυετείς ποινές κάθειρξης.
Και προφανώς ο εξορθολογισμός αυτός δεν αρκεί από μόνος του για να οδηγηθεί οποιοδήποτε δικαστήριο σε μια τέτοια κρίση, όπως η σημερινή για τον κ. Φλώρο.
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η πρόταση του Εισαγγελέα του δικαστηρίου ήταν να απορριφθεί η σχετική αίτηση.
Η αποφυλάκιση του κ. Φλώρου, συνεργάτη του διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη, είναι η επιστροφή στην «κανονικότητα» που είχε υποσχεθεί η ΝΔ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης