Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ryanair υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την επιβατική κίνηση το καλοκαίρι 2020

tags :
H Ryanair υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την επιβατική κίνηση το καλοκαίρι 2020
Ryanair: Οι αμφιβολίες για τα Boeing 737 MAX μειώνουν τις προβλέψεις για την επιβατική κίνηση
Σε υποβάθμιση της πρόβλεψης για την αύξηση των επιβατών το επόμενο καλοκαίρι προχώρησε η Ryanair, εξαιτίας των δυνητικών περαιτέρω καθυστερήσεων στις παραδόσεις αεροσκαφών Boeing 737 MAX.
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης μείωσε τον ρυθμό ανάπτυξης για το καλοκαίρι του 2020 σε 3% από 7%, γεγονός που σημαίνει ότι η ετήσια αύξηση για το έτος έως τον Μάρτιο του 2021 θα μειωθεί από 162 εκατ. επιβάτες σε περίπου 157 εκατ.
Η αεροπορική εταιρεία αναμένει ότι τα καθηλωμένα αεροσκάφη της Boeing θα επιστρέψουν σε λειτουργία πριν από το τέλος της χρονιάς, ενώ τα πρώτα από τα νέα αεροσκάφη που έχει παραγγείλει θα παραδοθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020.
Ωστόσο, η ακριβής ημερομηνία δεν είναι βέβαιη και η Ryanair αναθεώρησε το πρόγραμμά της για το καλοκαίρι του 2020, βάσει 30 αεροσκαφών και όχι 58. Η εταιρεία βρίσκεται εν αναμονή της παραλαβής των νέων αεροσκαφών MAX, τα οποία όμως μπορεί να λάβει με μέγιστο ρυθμό από 6 έως 8 το μήνα.
«Η Boeing ελπίζει ότι η πιστοποίηση θα υποβληθεί στις ρυθμιστικές αρχές μέχρι τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O'Leary.
«Η Ryanair έχει παραγγείλει τα Boeing MAX200, τα οποία είναι μία παραλλαγή των αεροσκαφών MAX, και πρέπει να πιστοποιηθούν ξεχωριστά από τη FAA και την EASA. Η Ryanair αναμένει ότι τα MAX200 θα λάβουν έγκριση για πτήσεις, μέσα σε δύο μήνες από την επιστροφή των MAX σε λειτουργία».

Διαβάστε: Ryanair: Πτώση κερδών το οικονομικό έτος 2018 - 2019, στο 1 δισ. ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης