Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNNBusiness: Γιατί ο Dow Jones μπορεί να ξεπεράσει τις 30.000 μονάδες έως το 2020

tags :
CNNBusiness: Γιατί ο Dow Jones μπορεί να ξεπεράσει τις 30.000 μονάδες έως το 2020
Η νομισματική πολιτική της Fed μπορεί να διατηρήσει την άνοδο στη Wall Street εκτιμά ο Ed Yardeni
Η εντυπωσιακή πορεία της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, για την οποία το 2019 μοιάζει να είναι ένα από τα καλύτερα έτη στην ιστορία της, μπορεί να συνεχιστεί και μάλιστα με τους ίδιους ρυθμούς, όπως αναφέρει το CNNBusiness σε ανάλυσή του.
Ήδη ο Dow Jones ξεπέρασε το όριο των 27.000 μονάδων, κατακτώντας ένα νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση του βασικού επιτοκίου των ΗΠΑ στη διήμερη συνεδρίασή της στις 30 και 31 Ιουλίου 2019.
Την ίδια ώρα ο Ed Yardeni, επικεφαλής της επενδυτικής – συμβουλευτικής εταιρείας Yardeni Research δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι ο Dow Jones μπορεί να φθάσει έως και τις 31.500 μονάδες έως τα τέλη του 2020 ή και λίγο νωρίτερα.
Όπως, όμως, τονίζει η άνοδος αυτή δεν θα προκύψει από τα θετικά θεμελιώδη της αμερικανικής οικονομίας αλλά από το γεγονός ότι ο Donald Trump θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στη Fed προκειμένου η τράπεζα να διατηρήσει χαλαρή νομισματική πολιτική.
Ο Yardeni εκτιμά ότι ο Trump θα συνεχίσει τις λεκτικές επιθέσεις του τόσο έναντι της Fed όσο και στην εμπορική διαμάχη με την Κίνα, ενώ κάποια στιγμή θα υπαναχωρήσει οριακά στο θέμα του εμπορικού πολέμου και θα εμφανίσει όλη αυτήν την τακτική ως «νίκη της κυβέρνησής του».
Αυτό θα οδηγήσει ακόμη υψηλότερα τις μετοχές, με τον Yardeni να εκτιμά ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να φθάσει στις 3.500 μονάδες στα τέλη του 2020.
Την ίδια ώρα και βάσει του περίφημου μοντέλου ύφεσης που διατηρεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης, η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το επόμενο 12μηνο βρίσκεται στο 33%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης