Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μητσοτάκης σε Regling: Θα σεβαστούμε τους δημοσιονομικούς στόχους

tags :
Μητσοτάκης σε Regling: Θα σεβαστούμε τους δημοσιονομικούς στόχους
O πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Regling ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα ενισχύσει σημαντικά την ανάπτυξη της οικονομίας
Συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα χαρακτήρισε την επαφή του με τον επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί για τη μετά-μνημονιακή εποχή.
Σε ανακοίνωσή του πρωθυπουργικού γραφείου - αλλά και σε tweet του ίδιου του πρωθυπουργού - αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: ««Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας οι οποίες αποτελούν τις κεντρικές δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς στόχους.
Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ταχεία υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει τον δρόμο για υψηλότερη ανάπτυξη και πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο.
Ο κ. Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη. Τόνισε ότι ο ESM είναι μακροπρόθεσμος εταίρος της Ελλάδας και είναι πρόθυμος να βοηθήσει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τη διατηρήσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισαν την κοινή τους βούληση για συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης