Η Huawei επενδύει 2,75 δισ. ευρώ στην Ιταλία έως το 2021, δημιουργώντας 1.000 θέσεις εργασίας

Η Huawei επενδύει 2,75 δισ. ευρώ στην Ιταλία έως το 2021, δημιουργώντας 1.000 θέσεις εργασίας
Επενδύσεις 2,7 δισ. ευρώ και 1.000 θέσεις εργασίας στην Ιταλία ανακοίνωσε η Huawei
Σε ύψους 2,75 δισεκ. ευρώ στην Ιταλία έως το 2021 σκοπεύει να προχωρήσει ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Huawei, δημιουργώντας 1.000 θέσεις εργασίας.
Η ανακοίνωση αυτή ακολούθησε την είδηση ότι η Huawei -μετά τις κατηγορίες από πλευράς Donald Trump και της κυβέρνησής του ότι συνεργάζεται με την κινεζική κυβέρνηση, πράγμα που η διεύθυνσή της αρνείται- ενδέχεται να προχωρήσει σε εκατοντάδες απολύσεις στις ΗΠΑ, όπου απασχολεί περίπου 850 ανθρώπους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal.
Ο κινεζικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών κατηγορείται από την αμερικανική κυβέρνηση ότι συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση του Πεκίνου και φοβάται ότι οι κινεζικές υπηρεσίες κατασκοπείας θα έχουν προσβάσεις από "πίσω πόρτες" στα μελλοντικά δίκτυα 5G.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο και ασκεί έντονες πιέσεις στους συμμάχους της ώστε να εμποδίσουν τον κινεζικό όμιλο -ο οποίος θεωρείται πρωτοπόρος στην παγκόσμια αγορά σε ό,τι αφορά την τεχνολογία των δικτύων 5G- να συμμετάσχει στην κατασκευή των δικτύων κινητής τηλεφωνίας μεγάλου εύρους.
Ο Donald Trump απαγόρευσε νωρίτερα φέτος σε αμερικανικές εταιρείες να πωλούν ενδιάμεσα αγαθά, λογισμικό και τεχνολογίες στη Huawei, αλλά στα τέλη Ιουνίου άφησε να εννοηθεί πως είναι πιθανή η χαλάρωση των περιορισμών.
Η Ιταλία προσεγγίζει την Κίνα τους τελευταίους μήνες.
Τον Μάρτιο, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών υπέγραψαν ένα "μη δεσμευτικό" πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει ότι η Ρώμη θα ενταχθεί στον νέο "δρόμο του μεταξιού", την πρωτοβουλία "Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος" του Πεκίνου, παρά τις ανησυχίες των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον.
Με το πρωτόκολλο αυτό η Ιταλία έγινε η πρώτη χώρα μέλος της G7 η οποία εντάχθηκε στο φαραωνικό σχέδιο θαλάσσιων και χερσαίων υποδομών το οποίο ανακοινώθηκε από το Πεκίνο το 2013.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS