Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Γρήγορη επιστροφή ΦΠΑ σε εταιρείες της «χρυσής λίστας»

tags :
ΑΑΔΕ: Γρήγορη επιστροφή ΦΠΑ σε εταιρείες της «χρυσής λίστας»
Στη «χρυσή λίστα» έχουν ενταχθεί οι εταιρείες με υψηλό βαθμό συνέπειας
Aπόφαση με την οποία, επιταχύνονται οι επιστροφές ΦΠΑ για χιλιάδες επιχειρήσεις που εμφανίζουν υψηλό βαθμό συνέπειας, υπέγραψε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.
Η απόφαση αφορά κυρίως εξαγωγικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που δεν επιβαρύνουν τις πράξεις που πραγματοποιούν με ΦΠΑ, και λόγω του μεγέθους τους είναι χαμηλού κινδύνου. Οι επιχειρήσεις αυτές εντάσσονται στη «χρυσή λίστα» της ΑΑΔΕ και εισπράττουν άμεσα τις επιστροφές ΦΠΑ.
Ειδικότερα, με τη νέα απόφαση, δεν απαιτείται για την ένταξη και επανένταξή τους στη «χρυσή λίστα» να έχει προηγηθεί φορολογικός έλεγχος. Επιπλέον, για όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη ενταχθεί στη λίστα μία τουλάχιστον φορά, αρκεί για την επανένταξή τους ο έλεγχος σε μία τουλάχιστον φορολογική περίοδο, αντί των τριών που ίσχυε έως σήμερα.
Στο ίδιο πλαίσιο, και με σκοπό τη διεκπεραίωση των αιτημάτων επιστροφής εντός της προθεσμίας των ενενήντα ημερών, εκδόθηκε εγκύκλιος και οδηγίες προς τις ΔΟΥ, για τη διαχείριση από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ των αιτημάτων επιστροφών ΦΠΑ και εισοδήματος κατόπιν ελέγχου.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι, εφόσον κατά τον έλεγχο ζητηθούν δικαιολογητικά από τους φορολογούμενους και αυτά δεν προσκομιστούν στη ΔΟΥ εντός των νομίμων προθεσμιών, τότε ο προς επιστροφή φόρος περιορίζεται στο ποσό που αποδεικνύεται από όσα στοιχεία και δικαιολογητικά τυχόν έχει στη διάθεση της η ΔΟΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης