Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλάκης: Το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή για την συνταγματική αναθεώρηση

tags :
Χριστοδουλάκης: Το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή για την συνταγματική αναθεώρηση
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης διευκρίνισε τη στάση του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης διευκρίνισε τη στάση του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι έχει από καιρό καταθέσει την πρότασή του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, η οποία διασφαλίζει και την πολιτική σταθερότητα και αναλογικότερη αντιπροσώπευση της βάσης της κοινωνίας.
«Ως προς τη συνταγματική αναθεώρηση έχουμε επίσης ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν», τόνισε και πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει διαμορφωμένες προτάσεις, τις βάζει στο τραπέζι του διαλόγου και επιδιώκει συναίνεση σε τόσο μεγάλα ζητήματα, όπως είναι ο εκλογικός νόμος. Δεν γίνεται να αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι «η συζήτηση που γίνεται περί του αθροίσματος της πλειοψηφίας 180 εδρών, ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής, ώστε να υπάρξει νομιμοποίηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου από 151 βουλευτές, δεν έχει βάση».
Εξήγησε ότι θα ασκήσει υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση της ΝΔ.
«Στοχεύουμε στους νέους ανθρώπους, με τους οποίους στο άμεσο μέλλον θα χτίσουμε νέες δομές, ζητώντας την ενεργή συμμετοχή τους.
Ήδη ανακοινώσαμε τις διαδικασίες πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης της νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής. Πήραμε τα μηνύματα και προχωράμε μπροστά», επεσήμανε.
Όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση Θεόδωρου Τσουκάτου, ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε: «Όπως με την ίδια ζέση, οι αρχικές καταγγελίες περί μαύρου χρήματος και δωροδοκίας αναδείχθηκαν με τυμπανοκρουσίες πλήττοντας το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, το ΠΑΣΟΚ, έτσι τώρα πια μεγαλοφώνως οφείλουμε να παρουσιάσουμε τις τελικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε η υπόθεση, το ΠΑΣΟΚ είχε δώσει στον εισαγγελέα και στη Δικαιοσύνη όλα τα οικονομικά στοιχεία που του ζητήθηκαν.
Όλα.
Και είπαμε: όλα στο φως!
Από τότε έως σήμερα δεν προέκυψε οποιαδήποτε επιλήψιμη ενέργεια για το ΠΑΣΟΚ από την έρευνα», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.
«Είναι καιρός λοιπόν να σταματήσει η αιωρούμενη λάσπη.
Διότι προεκλογικά καλούμασταν να απαντήσουμε για τη δικαστική έρευνα που ήταν σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα να πέφτει σε δεύτερη μοίρα του ενδιαφέροντος το πρόγραμμά μας, οι προτάσεις και οι θέσεις μας» ανέφερε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης