Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διεθνή ΜΜΕ: Επιτυχημένη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με το νέο 7ετές ομόλογο

Διεθνή ΜΜΕ: Επιτυχημένη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με το νέο 7ετές ομόλογο
Ιδιαίτερα θετικά τα σχόλια του διεθνούς Τύπου για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου
Για μία επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με το νέο 7ετές ομόλογο, κάνουν λόγο δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, στα οποία τονίζεται η σημαντική υποχώρηση της απόδοσης στο 1,9% αλλά και η υψηλή ζήτηση που υπήρξε από πλευράς των επενδυτών.
Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι η υψηλή ζήτηση αποτελεί τόσο ένδειξη εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία όσο και απόδειξη ότι οι επενδυτές συνεχίζουν να αναζητούν καλές αποδόσεις στην αγορά σταθερού εισοδήματος.

Financial Times: Οι υπό το μηδέν αποδόσεις στέλνουν τους επενδυτές στο ελληνικό ομόλογο

Για ισχυρή ζήτηση στο 7ετές ομόλογο κάνουν λόγο οι Financial Times, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό αποδεικνύει ότι η Ελλάδα κατόρθωσε να ξεπεράσει την κρίση που την έπληξε πριν από μία 10ετία και ταυτόχρονα δείχνει και τη διάθεση των επενδυτών να αναζητούν καλές αποδόσεις.
Η χώρα δέχθηκε προσφορές 13 δισ. ευρώ, δηλαδή πολύ υψηλότερα από τα 2,5 δισ. που είχε ως στόχο, με αποτέλεσμα η απόδοση να υποχωρήσει στο 1,9%, δηλαδή χαμηλότερα από το 2,1% που υπολογίζονταν πριν από την έκδοση.
Τα ελληνικά ομόλογα έχουν στηριχθεί, τις τελευταίες ημέρες και από την προσδοκία ότι η ΕΚΤ θα επαναφέρει σε ισχύ το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».


Bloomberg: Έκδοση ομολόγου από τη νέα ελληνική κυβέρνηση λίγες ημέρες μετά τη νίκη στις εθνικές εκλογές

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχασε χρόνο να αξιοποιήσει τη ραγδαία μείωση του κόστους δανεισμού σε όλη την Ευρώπη αλλά και τη στήριξη των επενδυτών για τη δημοσιονομική της μεταρρύθμιση», αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Παράλληλα σημειώνει ότι μόλις εννέα ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αρπάζει την ευκαιρία των ιστορικά χαμηλών αποδόσεων για να πουλήσει ένα νέο 7ετές ομόλογο.
Η χώρα θέλει να ολοκληρώσει το ετήσιο πρόγραμμα χρηματοδότησης και να στείλει σήμα ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την ελληνική οικονομία.
Η Ελλάδα φέρεται να προσφέρει 2,5 δισ. ευρώ μέσω ομολόγου ωρίμανσης 2026 με απόδοση 1,9%, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, ενώ η προσφορά προσέλκυσε περισσότερα από 13 δισ. ευρώ.


Handelsblatt: Οι επενδυτές συρρέουν στα ελληνικά ομόλογα - Άντληση 2,5 δισ.

«Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, μία εβδομάδα αφού ανέλαβε τον θώκο του, μπορεί να μεταφέρει καλές ειδήσεις στο... αφεντικό του, πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: η πρώτη έκδοση ομολόγων μετά την αλλαγή κυβέρνηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία», τονίζει η Handelsblatt στο δημοσίευμά της.
Και σε αυτό αναφέρεται ότι στόχος ήταν η συγκέντρωση 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο υποχώρησε στο 1,9% και οι προσφορές έφθασαν στο εντυπωσιακό ποσό των 13 δισ. ευρώ.
Επισημαίνεται ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να εκμεταλλευθεί το θετικό κλίμα στις αγορές ομολόγων, καθώς η προοπτική περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων στέλνει τους επενδυτές στις αγορές σταθερού εισοδήματος κυρίως της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης