Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ξεπέρασε τα 3.000 MW η συνολική αιολική ισχύς το α΄εξάμηνο του 2019 στην Ελλάδα

tags :
Ξεπέρασε τα 3.000 MW η συνολική αιολική ισχύς το α΄εξάμηνο του 2019 στην Ελλάδα
Ξεπέρασε τα 3.000 MW η αιολική ισχύς στην Ελλάδα
Ξεπέρασε τα 3.000 MW η συνολική αιολική ισχύς το πρώτο εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσίευσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).
Συγκεκριμένα κατά το διάστημα αυτό συνδέθηκαν στο δίκτυο 107 νέες ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 198 MW, ανεβάζοντας την ισχύ των αιολικών πάρκων που βρισκόταν σε εμπορική ή δοκιμαστική λειτουργία στο τέλος του Ιουνίου σε 3.022,6 MW, 7,1 % πάνω σε σχέση με το τέλος του 2018.
«Η αύξηση των αιολικών επενδύσεων αποτελεί μια σημαντική επιτυχία που οφείλεται στις προσπάθειες των επιχειρήσεων και των στελεχών τους, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα», σημειώνει η ΕΛΕΤΑΕΝ και προσθέτει «αυτό διότι έχουν κατορθώσει, σε εξαιρετικά δυσμενές και περίπλοκο ρυθμιστικό περιβάλλον, να αναπτύξουν επί πολλά έτη και να αδειοδοτήσουν μια κρίσιμη μάζα έργων που τώρα υλοποιούνται.
Η επιτυχία αυτή όμως δεν πρέπει να συσκοτίζει τα προβλήματα: το πλαίσιο στην Ελλάδα -όσον αφορά πρωτίστως την αδειοδότηση μετά την άδεια παραγωγής- παραμένει αναποτελεσματικό όπως άλλωστε αναδεικνύεται από τον μειωμένο ανταγωνισμό και την μη κάλυψη της ισχύος που προκηρύσσεται στους διαγωνισμούς ΑΠΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης